Vágólapra másolva!
A brit lapok egyre biztosabbak abban, hogy Roy Hodgsont már semmi sem mentheti meg a menesztéstől, a Liverpool vezetőedzőjét hamarosan Kenny Dalglish válthatja a kispadon.

Az angol labdarúgó Premier League-ben bukdácsoló Liverpool edzőváltás előtt áll. A klub közel fél évszázada nem kezdte ilyen rosszul a bajnokságot, mint a 2010/2011-es szezonban, és ez a menedzser, Roy Hodgson állásába kerülhet hamarosan.

A Sunday Telegraph szerint Roy Hodgsont már nem mentheti meg egy győzelem sem. "Játékban és eredményekben is elmaradt a csapat a várakozásoktól, ráadásul Hodgson viszonya megromlott a szurkolókkal, így a klubot birtokló csoport új vezetőedzőt szeretne kinevezni. A klub korábbi legendás játékosa, Kenny Dalglish lehet a befutó, aki a nyárig megbízott edzőként irányítaná a Liverpoolt" - írja a lap.

Roy Hodgson a Bolton elleni győzelem után a Liverpool Echónak boncolgatta a fociideológiáját. "Ha a csapat a játékosoktól a szurkolókig összefog, akkor mindig meglehet a három pont. Ha összetartunk, akkor sokkal nagyobb az esélyünk a győzelemre."

"Büszke vagyok rá, hogy a Liverpool menedzsere lehetek, de nem rólam szól ez a történet. A vezetők és a szurkolók is azt szeretnék, hogy a klub minél eredményesebb legyen, nekem pedig el kell fogadnom, hogy a sajtó a lehetséges edzők nevével dobálózik" - nyilatkozta a Fulhamtől érkezett menedzser még a szombati meccset követő sajtótájékoztatón.

A Liverpool a 2010-es év utolsó bajnokiján hazai pályán kikapott a sereghajtó Wolverhamptontól, majd szombaton 0-1-ről fordítva, egy szép Torres-góllal és egy lesgyanús Cole-találattal tudott csak nyerni a Bolton ellen.

Roy Hodgsont tavaly az év edzőjének választották Angliában, miután a Fulhammel bejutott az Európa Liga döntőjébe. Nyáron igazolt át a Liverpoolhoz, amely - negatív gólkülönbséggel - jelenleg mindössze kilencedik a bajnokságban.

A százkétszeres skót válogatott Kenny Dalglish valóságos élő legendának számít Liverpoolban, 355 mérkőzésen 118 gólt szerzett a Vörösök színeiben. 1985 és 1991 között már irányította a nagycsapatot, majd négy évig a Blackburn, egy évig a Newcastle edzője volt, 1999 és 2000 között pedig a Celtic kispadján ült. 2009 óta a liverpooli labdarúgó-akadémiánál dolgozott.