Vágólapra másolva!
A Birmingham City lesz az Arsenal ellenfele az angol Ligakupa döntőjében, miután hazai pályán, hosszabbítás után 3-1-re nyert a West Ham ellen.

A West Ham 2-1-es előnnyel érkezett a St. Andrew'sba, és a londoniak félóra után még kedvezőbb helyzetbe kerültek, amikor az első meccsen mázlis gólt jegyző Carlton Cole megmutatta, hogy a kapus segítsége nélkül is eredményes tud lenni, gyönyörűen csavart a kapu bal oldalába.


A City a második félidőben kezdett éledezni, a botrányhős Bowyer ezúttal egy látványos mozdulattal hívta fel magára a figyelmet, egy lepattanó labdát óriási erővel zúzott a jobb felsőbe.


Ez még kevés volt az össznépi lerészegedéshez, tizenegy perccel a vége előtt viszont Roger Johnson szöglet utáni fejesével hosszabbításra álltak a felek.


Gardner elintézhette volna, hogy ne kelljen túlóráznia a csapatoknak, de lövését Green a jobb kapufára tolta a rendes játékidő legvégén.

A hosszabbításban aztán a korábban már kétszer balszerencsés Gardner lett a hős, újabb erőteljes löketével szemben már Green is fejet hajtott, és bár a folytatásban a West Hamnek is megvoltak a helyzetei Parker és Dyer révén, a Birmingham megtartotta a kétgólos előnyt, és ezzel bevitorlázott a döntőbe.


Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Birmingham City - West Ham United 3-1 (0-1, 2-1, 3-1) - hosszabbítás után
gól:
Bowyer (59.), R. Johnson (79.), Gardner (94.), illetve C. Cole (31.)
továbbjutott: a Birmingham City 4-3-as összesítéssel