Vágólapra másolva!
Menesztik posztjáról a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Radomir Anticot - írták a keddi belgrádi lapok. A helyi újságok tényként tálalják, hogy már Antic utóda is megvan, a román első osztályú Temesvár szerb vezetőedzője, Vladimir Petrovic személyében.

Szerdán vezetőségi ülést tart a Szerb Labdarúgó Szövetség, hírek szerint ezután jelentik be a váltást.

A szerb szövetség hosszú huzavona után nem egészen egy hónapja állapodott meg Anticcsal arról, hogy a szakember fizetése havi 100 ezer euróról 50 ezer euróra csökken. Az erről szóló szerződéskiegészítést azonban Antic hírek szerint a mai napig nem írta alá.

A 61 éves szakember - aki pályafutása során a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid vezetőedzője is volt - a selejtezőcsoportban a franciákat megelőzve juttatta ki Szerbiát a nyári dél-afrikai világbajnokságra, ott azonban a csapat csalódást keltve az utolsó helyen végzett a csoportjában. A nemzetközi szövetség (FIFA) ráadásul júliusban négy mérkőzésre eltiltotta Anticot a kispadról, mert az Ausztrália elleni utolsó világbajnoki csoportmérkőzés után a kapitány odarohant a bíróhoz, és hevesen gesztikulálva reklamált nála.

Antic leváltása olyannyira biztos, hogy Vladimir Petrovic állítólag már össze is állította szakmai stábját. Az új kapitány fizetése a szerb lapok szerint havi 25 ezer euró lesz.