Vágólapra másolva!
Andoni Zubizarreta, a Barcelona technikai igazgatója szerint Zlatan Ibrahimovic nem személyes ellentét miatt hagyta el a Barcelonát, hanem azért, mert nem fért bele Josep Guardiola edző elképzeléseibe.

A korábbi 126-szoros válogatott kapus Zubizarreta azt mondta, a Guardiola által megálmodott taktikai felállásban nem volt helye Ibrahimovicnak, aki viszont hozzá van szokva, hogy a csapatok általában köré épülnek. Így amikor Guardiola közölte vele a problémát, Ibrahimovic elégedetlenül reagált, és a távozást fontolgatta, így mind a Barcának, mind neki kapóra jött a Milan ajánlata.

Ibrahimovic szerdán a svéd válogatott edzőtáborában tartott sajtótájékoztatóján a Guardiolával fennálló konfliktust nevezte meg távozása okaként, és nem volt túl jó véleménnyel korábbi főnökéről, konkrétan jelentéktelen edzőnek nevezte.

Zubizarreta arról is beszélt, hogy bár csak 19 fős a Barcelona kerete, a szurkolóknak nem kell aggódniuk, mert a B csapatban vannak olyan játékosok, akik bármikor kisegíthetik a nagyokat. A Fabregas-szappanopera is szóba került, Zubizarreta szerint a Barca szerette volna elhozni a világ- és Európa-bajnok irányítót, de az Arsenal nem volt hajlandó tárgyalni az átigazolásról.