Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs góljával pontot mentett a PSV számára a Sampdoria elleni Európa Liga-mérkőzésen, de a szélső inkább csalódott volt a döntetlen miatt, mivel szerinte a holland csapat uralta a találkozó nagy részét. Dzsudzsák dicsérte az ellenfélnél játszó Koman Vladimirt, sajnálatát fejezte ki egykori klubja, a Debrecen ötgólos veresége miatt, a válogatott körül kirobbant balhéról azonban nem kívánt nyilatkozni.

- Az utolsó percben sikerült egyenlíteni a Sampdoria ellen, örültek a döntetlennek vagy csalódottak voltak?
- Inkább csalódottak, mert az első félidő utolsó tíz percétől uraltuk a meccset, egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, de hol a kapus védett, hol a kapufa segítette ki, semmi nem jött össze. Aztán a 90. percben sikerült megtörni a jeget, és bár előzetesen a három pont volt a cél hazai pályán, az egy pont is több mint a nulla.

- A gólja nem csak azért volt különleges, mert pontot ért, hanem azért is, mert a jobb lábával viszonylag ritkán talál be.
- Igen, ráadásul utolsó perces gól volt, ilyet még nem sikerült szereznem, úgyhogy a legjobbkor szakítottam meg ezt a rossz sorozatot. Úgy örültem, mintha győztes gól lett volna, akkor szakadt ki belőlem az a feszültség, ami az egész csapaton érződött.

- A Sampdoria meglepte valamivel önöket, vagy nagyjából erre számítottak az olaszoktól?
- Erre, tipikus olasz mentalitással játszottak, az elején ránk jöttek, aztán a góljuk után főleg a védekezésre koncentráltak, mindenhova odaértek, ha kikerült a szélre a labda, ketten-hárman egyből körbevették. Próbálták lassítani a játékot, néha egy kis szimulálástól vagy provokációtól sem riadtak vissza, de összességében egységes, jó csapat benyomását keltették, látszott, nem véletlenül lettek negyedikek a Serie A-ban.

- Koman Vladimirt az olasz La Gazzetta dello Sport a Sampdoria legjobbjai között említette, ön milyennek látta a teljesítményét?
- Egyetértek az olasz lappal, Voli tényleg jól játszott, szép gólpasszt adott, nem volt megilletődve, látszott, hogy jól érzi magát a pályán, és hogy a társak megbíznak benne. Beszéltünk a meccs előtt és utána is, érthetően kicsit csalódott volt az elszalasztott győzelem miatt, de igazolta a jó hírét.

- Mit szól a Debrecen ötgólos vereségéhez?
- Nagyon csalódott voltam, mikor meghallottam az eredményt, a meccs után mindenki azzal fogadott, hogy mi történt a Debrecennel. Akkor még nem tudtam, miért következett be ez a vereség, aztán később hallottam, hogy 0-2-nél kiállították Kabát Petit. A 0-5 az picit sok, nem szabad ennyire szétesni, remélem, a folytatásban összekapják magukat a fiúk.

- A Bajnokok Ligájában tavaly nem szerzett pontot a Debrecen, az Európa Ligában sikerülhet?
- Bízom benne, és szurkolok nekik, hogy minél több pontot szerezzenek, csak ne a PSV ellen (nevet).

- A Debrecent legyőző Harkiv beleszólhat a továbbjutásba?
- Jó csapatnak tartom a Harkivot, tele vannak brazilokkal, és az 5-0 tekintélyt parancsoló eredmény. A következő fordulóban éppen velük játszunk, ha ott nem kapunk ki, akkor szerintem érvényesül a papírforma, és a PSV továbbjut a csoportból.

Összefoglaló Dzsudzsák-góllal:


- A válogatottra áttérve, mi a véleménye a Huszti-ügyről?
- Elnézést, de erről nem szeretnék beszélni.

- Olvasni lehetett, hogy nem esett jól önnek, amiért Egervári Sándor Svédországban félidőben lecserélte. A moldávok elleni siker feledtette a stockholmi eset miatti csalódottságát?
- A válogatottban játszani mindig pluszmotivációt jelent, és szerintem mindenkit rosszul érint, ha a félidőben lecserélik. A moldávok ellen sikerült hozni a közvélemény által elvárt győzelmet, bízom benne, hogy ez nagy lökést adott a csapatnak, és az októberi két meccsen sikerül újabb sikereket aratni.

- Mi a különbség az Egervári- és a Koeman-féle válogatottak, vagy a két kapitány módszerei, stílusa között?
- Még csak kétszer találkozott a keret, nem lehet levonni komoly következtetéseket. Sanyi bácsinak megvannak a saját módszerei, de korai lenne kimondani, hogy ez a csapat jobb vagy rosszabb, mint a másik, majd az idő eldönti.