Vágólapra másolva!
Gera Zoltán fulhames csapattársa, Bobby Zamora 29 évesen először lehet válogatott szerdán, a magyarok ellen. Az angol csatárról a Daily Mail készített összeállítást, melyben magyar ékpárja is megszólalt.

Bobby Zamora nagyszerű napokat él: a 29 éves futballista egy ikerpár apja lett, szerdán pedig először lehet angol válogatott, Magyarország ellen, a Wembley-ben.

"Ez Bobby elismerése az elmúlt időkben mutatott remek játékáért. Jó játékos, de most a Premier League egyik legjobbjává kell válnia" - mondta a Fulham csatáráról klubedzője, Mark Hughes.

"Ha lehetőséget kap, minden azon múlik majd, hogy megragadja-e. Nem törhet meg az elmúlt időkben mutatott fejlődése. Változó szelek fújnak az angol válogatottnál, ebből ő is profitálhat" - tette hozzá az egykori Manchester United-játékos.

Zamora hétvégén egyenlítő gólt lőtt, mikor a Fulham 0-1-ről fordítva 5-1-re győzött a Werder Bremen ellen. Gera Zoltán tíz perc alatt lőtt mesterhármast a találkozón, majd egy gólpasszt is kiosztott.

A magyar támadó, aki szintén ott lesz a szerdán a Wembley-ben, szerint klubtársa nem idős a válogatott debütáláshoz: "Nem számít, milyen idős vagy, ha jól játszol, és ezzel kiérdemelsz egy helyet az országod legjobb csapatában."

"Azt mondtam Bobbynak: találkozunk szerdán, a Wembley-ben, a pályán" - tette hozzá Gera. "Angliának sok jó fiatal játékosa van, akik éhesek a sikerre, ezért igen nehéz dolgunk lesz."

Zamora és Gera remeklését Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője is a lelátóról nézte - igaz, eredetileg Mesut Özilre, a Werder középpályására lett volna kíváncsi.