Vágólapra másolva!
A lefújást követően sem csitultak el az indulatok a Soproni Liga botrányos pénteki összecsapását követően. A mérkőzést a Pápa úgy nyerte meg 5-1-re, hogy a vendég Haladás játékosai közül hármat is kiállított a chilei játékvezető. A szombathelyiek edzője, Csertői Aurél nem is nyilatkozott a mérkőzést követően, a Haladás honlapja szerint viszont Szűcs Lajos, a Pápa kapusa az öltözőfolyosón megrugdosta a - pápaiak szerint belekötő -Haladás Szurkolói Kör elnökét.

A Haladás hivatalos honlapja szerint egyértelműen Szűcs Lajos a hibás a történtekért.

"Pár perccel a lefújást követően Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Körének elnöke azért érkezett a klubházba, hogy elszámoljon a vendég belépők árával. A szimpatizáns a folyosón találkozott Szűcs Lajossal, a Lombard kapusával, akivel közölte, hogy sportszerűtlen magatartásáért - a lefújást követően kimutogatott a Hali tábornak - ugyanúgy eltiltják, mint a Haladás piros laposait. Szűcs Lajos balhézott a lefújás utánA Lombard kapusa ekkor ütött Keringer felé és - nincs jobb szó rá - stoplis cipővel megrugdosta a Haladás szurkolót. Tette mindezt a két klub vezetői, edzői és néhány újságíró szeme láttára" - írja a honlap.

"Érdekes helyzet alakult ki, hiszen miközben a biztonságiak lökdösték kifele, Szemán György, a Lombard vezetője rángatta visszafele Keringert, hiszen ő még nem számolt el a bevétellel. Időközben Kenesei Krisztián is próbált részt venni a rendrakásban, őt Csertői hívta be az öltözőbe, miközben Szűcs Lajos hangosan szidta a felmenőit. Csertői Aurél, a Haladás edzője ezt követően nem vett részt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, amelynek elején Véber György több újságíró füle hallatára a Nemzeti Sport munkatársait szidta, és azt kérdezte, hol vannak ilyenkor, amikor nyernek."

A Pápa honlapján jóval csendesebben értékelték a helyzetet, eldöntetlenül hagyva a kérdést, vajon ki kezdte az egészet.

"Csapatunk nemrégiben véget ért bajnokija nem múlt el botrány nélkül. Igaz, az még nem tartozik botrány kategóriába, hogy Csertői Aurél, a Haladás szakvezetője sem a televíziónak nem nyilatkozott, sem a mérkőzést követő sajtótájékoztatón nem jelent meg. Ezt az MLSZ és a Haladás dolga lesz "elrendezni" egymás között. A mérkőzést követően viszont egy tömegjelenet zajlott le a Lombard klubépületében. A Haladás jegyeit intéző személy éppen a szombathelyieknek kiállított jegyeket számolta el, amikor észrevette Szűcs Lajost. Kevesen látták, hogy ezt követően mi történt, mindenesetre nagy dulakodás, lökdösődés alakult ki, a helyszínen tartózkodók csak a kiabálásokra lettek figyelmesek. A rendezők hamar szétválasztották a feleket, és ha nem is rövid idő alatt, de helyreállt a rend. Hogy ki kezdte a lökdösődést, kinek van igaza? Aligha lehet megállapítani, ugyanis mindkét fél mást állít. Mindenesetre Szűcs Lajos nem arról híres, hogy idegenekbe köt bele, pláne egy győztes meccs után" - vélte a győztes csapat hivatalos oldala.

Forrás: haladasfc.nyugat.hu

Szemán György, a Lombard klubigazgatója szerint Szűcs Lajosnak esélye sem lett volna megrúgnia a szombathelyi embert. "Keringer Zsolt hivatalosan beléphetett az épületbe, mert a szurkolói jegyek árával jött elszámolni" - mondta Szemán. "Azonban ahogy belépett, minősíthetetlen hangon kezdte el szidalmazni csapatunk kapusát, Szűcs Lajost, ebből lett a nagy dulakodás. A biztonságiak elmondták, hogy vagy hatan álltak a két fél között, így meg sem tudta volna Szűcs rúgni a Keringert... Ez egy jó ok a Haladásnak, hogy a vereség után valamibe belekössenek, másban keressék a hibát."

Az Nb1.hu fórumán egy önmagát elfogulatlannak vélő szemtanú szerint a felek valóban összecsaptak, előbb verbáisan, majd Szűcs révén tettlegesen. "Én szemtanú voltam, VIP-belépővel. Nem vagyok egyik fél iránt sem elfogult. A Hali-mezes szurkoló szólt oda Lajosnak, hogy vajon miért hergelte a szurkolókat. Persze, nem ilyen irodalmian. Lajos felhívta a figyelmet a végeredményre, erre jött az anyázás, azután Lajos rúgott egyet, majd lefogták. A Hali-mezes ember pedig azonnal a telefonjához kapott. Tényleg azt mondom, hogy a klubházban mindenki tegye a dolgát. Ha az ember a jegyekkel jön elszámolni, akkor koncentráljon erre, elvégre ezért engedték be. Be kell látni, hogy bármely meccs hevében följebb megy az adrenalin, és nem szerencsés az ellenfél mezében beszólni."