Vágólapra másolva!
Elmarad az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőre tervezett fellebbviteli tárgyalása a 2011 végéig eltiltott Mészáros Norbert és a pályáról 2012. június 30-ig száműzött Vukasin Poleksic ügyében.

A Hajdú Online szerint a nyomozati jegyzőkönyvben X tanúként említett védett személy betegsége miatt elmaradt hétfőn a vesztegetési ügy kapcsán eltiltott két debreceni labdarúgónak, Vukasin Poleksicnek és Mészáros Norbertnek a fellebbviteli bizottság által kiírt másodfokú tárgyalása.

Az UEFA fegyelmi bizottsága júniusban tiltotta el a Debrecen két futballistáját, miután a testület szerint nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.

A Nemzeti Sport hétfői számában azt írta, a bűnözők Poleksicet kétszer is megkeresték, egyszer Pakson, egyszer pedig egy Budapest és Debrecen közötti parkolóban, de a kapus elhárította a megkereséseket, fellebbezésében is erre hivatkozik, illetve arra, hogy bizonyítottan nem történt semmiféle fogadási csalás.

Mészáros ellenben állítja, neki nem is lehetett jelentési kötelezettsége, ugyanis soha, senki nem kereste meg, ő senkivel sem találkozott.

A Hajdú Online szerint másodfokon az ügyészség rábólintott, hogy Mészáros tanúját, a szobatárs Dombi Tibor is meghallgassák az ügyben, a szélső alátámaszthatja csapattársa vallomását, miszerint kizárt, hogy Mészáros a megadott időpontban elhagyta volna a csapat szálláshelyét. Ugyancsak elutazott volna Nyonba Djordje Pantic is, aki Poleksic szobatársa volt a BL-találkozók idején.

A vizsgálatok szerint a Loki három nemzetközi kupameccse vált gyanússá: a két éve rendezett Young Boys-DVSC (4-1), valamint a 2009-ben lejátszott Liverpool-DVSC (1-0) és DVSC-Fiorentina (3-4) találkozók.

A nyomozás során őrizetbe vették a horvát Ante Sapinát és Marijo Cvrtakot, valamint a magyarországi emberüket, a szlovén Dragan Mihelicet. A sportnapilap információja szerint a védett tanú nem más, mint a Németországban előzetesben lévő Dragan Mihelic és Marijo Cvrtak sofőrje.