Vágólapra másolva!
A Chelsea kapusának, Petr Cechnek a Premier League nyitófordulójában nem volt sok dolga, de már az is meglepő volt, hogy ő állt a kapuban, a felkészülési időszakban ugyanis sérüléssel bajlódott. Mivel a helyettesei korábban sokat hibáztak, a londoniak cserekapust keresnek.

Petr Cech a világ egyik legjobbja posztján, azonban meglehetősen sérülékenynek számít. A felkészülési időszakban is húzódással bajlódott, így aztán az edzőmérkőzések többségén nem is ő állt a kapuban.

Hol a portugál Hilário, hol pedig az angol Ross Turnbull védett, azonban egyikük sem nyújtott meggyőző teljesítményt. Turnbull a Hamburg elleni találkozón bakizott óriásit, Hilário pedig az Eintracht Frankfurt ellen, és a Community Shielden sem állt a helyzet magaslatán. Mindezek alapján nem csoda, hogy a bajnoki rajton Cech védett, Carlo Ancelotti pedig szeretne egy megbízható cserekapust igazolni.

A kiszemelt a Stoke City bosnyák kapusa, Aszmir Begovic, ami már csak azért is meglepő, mert a Stoke az előző idényben, április 25-én 7-0-ra kikapott a Chelsea-től, s a csereként beállt Begovic öt gólt kapott ezen a meccsen. Ennek ellenére a kanadai születésű játékos elnyerhette Ancelotti tetszését, mert a londoniak 4,5 millió fontot fizetnének érte. Begovic ráadásul nem is első számú kapus az élvonalból idén kiesett egyesületnél, általában csak kispados a dán Thomas Sörensen mögött, a Stoke számára tehát hatalmas üzlet lenne az eladása.

Franciaországban folytatja az Eb-győztes Hariszteasz

A francia élvonalba frissen feljutott Arles-Avignon labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Angelosz Hariszteasz, a görög válogatottal 2004-ben Európa-bajnokságot nyert csatár. A 30 esztendős támadó eddig a német Nürnberg együttesében szerepelt, s ingyen távozott a gárdától, mert szerződése ugyan jövő év június 30-ig szólt, Dieter Hecking vezetőedző kijelentette, nem számít rá a kezdőcsapatban.

A nyolcvanötszörös válogatott 57 Bundesliga-találkozón nyolc alkalommal volt eredményes, s most egy évre kötelezte el magát a francia klubhoz. Az Avignon hivatalosan hétfőn mutatta be Hariszteaszt, valamint másik új szerzeményét, a szintén Eb-győztes görög Angelosz Baszinaszt.

Tiago egy évig kölcsönben marad az Atléticónál

További egy évig az Európa Liga-győztes Atlético Madridnál marad kölcsönben Tiago, a Juventus portugál labdarúgója. A 29 éves válogatott futballista januárban került Madridba, ahol 18 mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, és két gólt szerzett, játékával pedig meggyőzte Quique Sanchez Flores vezetőedzőt. A madridi klub közleménye szerint Tiago már kedden csatlakozik az együtteshez.

A dél-afrikai világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott nemzeti csapatban is szerepelt játékost 2007-ben vásárolta meg a Juventus az Olympique Lyontól, ám a torinói csapatnál nem találta a helyét, sérülések és egyéb problémák miatt nagyon keveset játszott, ezért adta kölcsönbe őt januárban a klub.

További átigazolási hírek röviden

A Liverpoolt a PSV Eindhoven remek formában lévő svéd támadójával, Ola Toivonennel hozták kapcsolatba. A Fiorentina továbbra is szeretné megszerezni a Wolfsburg bosnyák középpályását, Zvjezdan Misimovicot. Az Everton kiszemeltje a Sporting orosz szélsője, Marat Iszmajlov.

www.global-soccer.eu