Vágólapra másolva!
A Barcelona, a Real Madrid és a Chelsea után a Manchester United is kész ajánlatot tenni a világbajnokságon remeklő német irányítóért, Mesut Özilért.

Az angol Guardian című napilap szerint Sir Alex Ferguson, a United menedzsere 13,5 millió fontot sem sajnálna fizetni a középpályásért klubjának, a Werder Bremennek. Habár a skót menedzser a vasárnap megnyert angol szuperkupa-mérkőzés (3-1 a Chelsea ellen) után azt mondta, hogy elégedett a csapatával, és nem szándékozik új játékost venni, amikor az újságírók konkrétan rákérdeztek Özilre, nem cáfolta a híreket, inkább kitérő választ adott.

Az viszont biztos, hogy szombaton ott volt a Fulham stadionjában, és látta, ahogy Gera Zoltánék 5-1-re verik a fiatal középpályás által irányított csapatot, és egyértelműnek tűnik, hogy az európai sztárcsapatok által vadászott játékost akarta megnézni. Persze érthető Ferguson óvatossága, mert bár az amerikai túra során úgy nyilatkozott, hogy bármikor kérhet pénzt játékosra a klub tulajdonosaitól, nem biztos, hogy a 700 millió fontos adósságot szívesen fejelné meg a Glazer család újabb tizenhárom millióval. De az is indokolhatja Ferguson elővigyázatosságát, hogy ha nyilvánosan is bejelentkezik még egy kérő, a Werder feltornázhatja a játékos árát.

Az üzlet megkötését nem könnyíti meg a Werder Bremen helyzete sem. A német klub a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszására készül a Sampdoria ellen, a továbbjutás kiharcolásához pedig óriási szüksége lenne legjobb játékosára. Az esetleges kudarc hatalmas anyagi veszteséget jelentene, azonban, ha Özil pályára lép, akkor a szezonban már nem szerepelhet BL-mérkőzésen másik csapatban, ez pedig jelentősen csökkentheti az értékét. Ugyanakkor azzal is tisztában van minden fél, hogy Özilnek jövőre lejár a szerződése Bérmában, azaz, ha a német klub pénzt akar látni legértékesebb játékosáért, akkor még most el kell adnia.