Vágólapra másolva!
A korábbi 200 helyett már 270 mérkőzést talál gyanúsnak a nemzetközi bundabotrányt tavaly novemberben kirobbantó bochumi ügyészség, melynek vizsgálati anyagai között a 13 helyett immár 14 magyarországi találkozó szerepel.

A bochumi ügyészség több mint 250, német és külföldi személy ellen folytat nyomozást vesztegetés, illetve vesztegetésben való részvétel gyanújával - közölte szerdán a bűnüldöző hatóság. Novemberben még 200 gyanús meccsről szóltak a hírek, de azóta bel- és külföldön egyaránt intenzív nyomozás folyt, az akták száma pedig egyre növekedett. Szinte minden érintett országban, így Magyarországon is bővült a gyanús mérkőzések köre.

Eddig Németországban (8), Svájcban (3), Törökországban (körülbelül 70) és Horvátországban (22) vettek őrizetbe embereket a bundaüggyel összefüggésben.

Magyarortszágon a Nemzeti Nyomozó Iroda (MNI) vizsgálódik bundaügyben. Az NNI korábban hat személyről és tizenkét csapatról tett említést, és nyárra ígért konkrét fejleményeket. Az Európai Labdarúgó Szövetség június 25-én a Debrecen két játékosára súlyos büntetést szabott ki, miután a testület szerint nem tettek eleget jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. Mészáros Norbertet 2011 végéig, Vukasin Poleksicet 2012. június 30-ig eltiltották a futballtól.