Vágólapra másolva!
Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere úgy érzi, csapata nem érdemelt vereséget a Basel elleni Bajnokok Ligája-selejtező első mérkőzésén. A svájci bajnok szerda este 2-0-ra verte a DVSC-t az újpesti Szusza Ferenc-stadionban.

A magyar bajnok helyzeteket ugyan ki tudott dolgozni az újpesti Szusza Ferenc stadionban rendezett mérkőzésen, gólig viszont nem jutott el, mert csatárai rendre hibáztak a döntő pillanatokban. A játék képe alapján a döntetlen benne volt a mérkőzésben, a 92. percben kapott gól ugyanakkor megpecsételni látszik a DVSC sorsát.

"Az eredményt illetően több volt számunkra ebben a mérkőzésben" - nyilatkozott Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a lefújás után. "A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, sajnos a Basel csak ennyit engedett nekünk. Egyszerűen nem tudtunk föléjük kerekedni. Úgy érzem, hogy nem érdemelt a csapat vereséget."

A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Herczeg elmondta, játékosai mindent kiadtak magukból a mérkőzés során, sajnálatos azonban, hogy "mindez az eredményben nem mutatkozik meg". A Debrecen hiába akart támadni, a Basel nem engedte, hogy kibontakozzon a magyar csapat, amelyik így képtelen volt svácji ellenfel fölé kerekedni.

Thorsten Fink szerint a Basel némelyik játékosán még meglátszott, hogy a hétvégén bajnoki meccset játszott a csapat, ennek ellenére az eredménnyel maradéktalanul elégedett. A mutatott játékkal már kevésbé: bár a Debrecent erős csapatnak tartja, amondó a Basel tud ennél sokkal jobban is játszani.

"Elégedettek vagyunk az eredménnyel, a BL-ben két góllal nyerni ugyanis erre ad okot. Kicsit még a lábunkban volt a hétvégi bajnoki mérkőzésünk, remélem, fogunk még ennél jobban játszani" - mondta Fink. Az viszont nem tetszett a szakvezetőnek, hogy a csapata túl sok labdát adott el, "mindezek ellenére jobb eredményt értünk el, mint amit vártunk" - mondta a sport napilapnak.