Vágólapra másolva!
Új sorozatunkban a jelenkor legnagyobb focistáinak első, élvonalban szerzett góljait bányásszuk elő, amelyek sok esetben máris előrevetítették az adott játékos későbbi pályafutását. Lionel Messi például egy pazar emeléssel tette le a névjegyét Barcelonában.

Messi először 2003. novemberében játszott a Barcelona felnőttcsapatában, a Porto elleni barátságos mérkőzés idején 16 éves és 145 napos volt. Frank Rijkaard fokozatosan próbálgatta a fiatal tehetséget, a bajnokságban csak majd' egy évvel később (2004. október 16-án) küldte pályára. Az argentin akkor a klub legfiatalabb játékosaként szerepelt a Primera Divisiónban, és ugyanez volt a helyzet az első góljánál is, amelyet 17 éves, 10 hónapos és 7 napos korában szerzett. (Azóta mindkét rekord Bojan Krkic nevéhez fűződik.)

2005. május 1-jén, bajnokság 34. fordulójában könnyű feladat várt a listavezető Barcelonára, hiszen a kieső helyen álló Albacete látogatott a Camp Nouba. Rijkaard a 87. percben Samuel Eto'o helyett cserélte be Messit, akinek nem kellett sok idő ahhoz, hogy emlékezetest produkáljon.