Vágólapra másolva!
3-1-es vereséget szenvedett a Fulham labdarúgócsapata a Juventus otthonában az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az angol együttesben Gera Zoltán végigjátszotta a találkozót. A Standard Liege meglepetésre 3-1-re nyert a Panathinaikosz otthonában, míg a Benfica-Marseille és a Valencia-Bremen 1-1-gyel zárult.

Eredmény, Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Juventus (olasz) - Fulham (angol) 3-1 (3-1)
Torino, Stadio Olimpico
v.: Florian Meyer (német)
Juventus: Manninger - Zebina, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso - Salihamidzic (Camoranesi, a szünetben), Poulsen (Sissoko, 76.), Marchisio - Candreva, Diego - Trezeguet (Iaquinta, 62.)
Fulham: Schwarzer - Baird, Hangeland, Hughes, Konchesky - Duff, Davies (Dempsey, 61.), Etuhu, Greening - Gera - Zamora
gól: Legrottaglie (8.), Zebina (25.), Trezeguet (45.), illetve Etuhu (36.)

A hazai együttes kispadját sok élcsapat megirigyelhette volna, hiszen Iaquinta, Del Piero, Camoranesi, Grygera és Sissoko is ott foglalt helyet. Alberto Zaccheroni eleve nem számíthatott a sérült Buffonra, Chiellinire és Amaurira, míg Felipe Melo eltiltás miatt hiányzott.

A vendégeknél hiányzott a szintén eltiltását töltő csapatkapitány, Murphy, de nem játszhatott Shorey, Okaka, illetve a három térdsérült, Johnson, Dempsey és Pantsil sem.

A 8. percig kellett várni az első helyzetre és gólra, előbb Trezeguet fejesét védte bravúrral Schwarzer, majd a szöglet után Diego ívelését Legrottaglie bólintotta a bal felső sarokba (1-0).


Kicsit magára talált a Fulham, de a kapura nem jelentett veszélyt. Nem úgy, mint Trezeguet, aki a 24. percben centikkel lőtt a jobb felső sarok fölé.

Egy perc múlva Zebina jobban célzott, a 16-os jobb csücskétől úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba (2-0).


A 36. percben szerencsés góllal szépített a Fulham, egy bal oldali szabadrúgás után lecsorgó labdát Etuhu 14 méterről kapura szúrt, ami Legrottaglie lábán irányt változtatott, s a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarokba csorgott (2-1).


Négy perc múlva majdnem egyenlített az angol együttes, egy jobb oldali szöglet után Hangeland csúsztatott kapura, s bár Gera is vetődött a labda irányába, ez nem zavarta meg Manningert, aki nagy védéssel mentett a jobb felső sarok elől.

A félidő utolsó percében még Gera is gólhelyzetbe került, de 13 méteres lövését védte Manninger. A másik oldalon Schwarzer is megmutatta, mit tud: Grosso 14 méteres, ballábas bombáját piszkálta ki a léc alól. S még nem volt vége: a ráadásban Trezeguet a bal kapufát találta el, a visszapattanó labdába viszont szerencsével megint beleszúrt, s a labda eljutott a jobb sarokba (3-1).


Fordulás után Diego veszélyeztethetett volna, de nem találta el a kaput, a másik kapunál Gera esett nagyot, miután Legrottaglie szerelte szabályosan. Sokat birtokolta a labdát a Fulham, ám Gera, valamint Zamora nem bírt az olasz védőkkel.

A 74. percben Iaquinta hagyott ki helyzetet, a másik oldalon Baird került ziccerbe - igaz, lesen. Tíz perc múlva Marchisio lépett majdnem ki ziccerben, de az angol védelem az utolsó pillanatban szerelni tudott. A 90. percben Diego 25 méteres bombáját védte bravúrral Schwarzer, majd Iaquinta bólintott a jobb sarok mellé. Az eredmény már nem változott, a Fulhamre nehéz mérkőzés vár majd a hazai visszavágón.

További eredmények:
Benfica (portugál) - Marseille (francia) 1-1 (0-0)
gól:
Maxi Pereira (76.), illetve Ben Arfa (90.)

Panathinaikosz (görög) - Standard Liege (belga) 1-3 (0-2)
gól:
Vintra (48.), ileltve Witsel (8.), illetve Jovanovic (16.), De Camargo (74.)
piros lap: Simao (94., Panathinaikosz)

Valencia (spanyol) - Werder Bremen (német) 1-1 (0-1)
gól:
Mata (57.), illetve Frings (24., büntetőből)
piros lap: Éver Banega (55., Valencia)