Vágólapra másolva!
Egy nagy esélyes egészen biztosan búcsúzik a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, míg egy másik sztárklubnak hatéves átkot kellene megtörnie ahhoz, hogy bejusson a legjobb nyolc közé. A Real Madrid 2004 óta mindig elbukott a nyolcaddöntőben, a madridiak számára az újabb korai búcsú egyenlő lenne a katasztrófával, míg az AC Milannál lélekben alighanem már felkészültek erre.

A Milan az első találkozón otthon kapott ki 3-2-re a Manchester Unitedtől, vagyis az Old Traffordon minimum 2-0-ra kellene nyernie a továbbjutáshoz. Ez történelmi tett lenne, hiszen a MU még sohasem esett ki az európai kupákban, ha az első mérkőzésen idegenben előnyt szerzett. A milánóiak mindenesetre nem győzik hangoztatni, hogy hisznek a győzelemben, és egyáltalán nem tartják lehetetlennek a továbbjutást. "Ebben a szezonban már nyertünk Marseille-ben és Madridban is" - érvelt a klub alelnöke, Adriano Galliani, míg Ronaldinho kiemelte: "A Bajnokok Ligája mindig kihozza a legjobbat a csapatból." Szó se róla, az első összecsapás első negyedórájában a Milan alaposan meglepte Sir Alex Ferguson együttesét, amely azonban ezt követően átvette a játék irányítását, és akár nagyobb arányban is nyerhetett volna.

Ferguson nyílt mérkőzésre számít

Clarence Seedorf utolsó percekben szerzett gólja izgalmasabbá tette a párviadalt, amelynek során David Beckham annak ellenére is főszereplő, hogy az első mérkőzésen nem sokat mutatott, és az is elképzelhető, hogy a visszavágón nem játszik. A manchesteriek egykori ásza a volt csapata elleni találkozó óta egyszer sem volt kezdő, ám Leonardo a pszichológiai hatás miatt a szerepeltetése mellett szavazhat.

Annyi bizonyos, hogy a brazil Pato felépült sérüléséből, és vállalni tudja a játékot, a középpályán viszont nagy a versengés a kezdő tizenegybe kerülésért, Beckhamhez hasonlóan Seedorf is a kispadon találhatja magát. A másik oldalon Wayne Rooney természetesen felépült azt követően, hogy kihagyta a hét végi Wolverhampton Wanderers elleni bajnokit, azonban Ryan Giggs és Wes Brown sérült, Michael Carrick pedig eltiltása miatt nem játszhat.

Akárcsak az első találkozón, a legnagyobb kérdés a jobbhátvéd személye, akkor némi meglepetésre a fiatal Rafael játszott és alaposan meggyűlt a baja Ronaldinhóval, így elképzelhető, hogy ezúttal a rutinosabb, ugyanakkor sokkal lassabb Gary Neville kap lehetőséget. Sőt, azt sem lehet kizárni, hogy Ferguson David Fletchert húzza vissza a védelembe, ami viszont a középpályán okozhat gondot. A skót edző szerint ugyanakkor szó sincs arról, hogy az idegenben megszerzett előny tudatában a manchesteriek óvatosabban futballozzanak. "Nem szabad, hogy megzavarjon minket az első meccs eredménye. A saját futballunkat kell játszanunk, azaz támadnunk. Nehéz meccs lesz, a Milannak mindenképpen gólt kell szereznie és ez nyílttá teheti a találkozót" - elmélkedett Ferguson.

Sergio Ramos 3-0-s győzelmet vár

Amikor három héttel ezelőtt a Real Madrid 1-0-ra kikapott Lyonban a nyolcaddöntő első mérkőzésén, akkor a spanyol sajtó egy része az edző, Manuel Pellegrini menesztését vizionálta. Azóta csapat egyszerűen nem tud hibázni, a következő három bajnoki mérkőzésen összesen 14 gólt szerzett, és átvette a vezetést a Barcelonától. Mindez azonban semmit sem ér, ha nem sikerül bejutni a BL-ben a legjobb nyolc közé. A továbbjutás még úgy is kötelező feladatnak számít, hogy a madridiak 2004 óta egyszer sem verekedték be magukat a negyeddöntőbe.

Mindez alighanem nyomasztólag hat a Real játékosaira és Pellegrinire is, akinek változtatnia kellett a kezdő tizenegyén. Az első találkozón ugyanis Xabi Alonso és Marcelo is megkapta a harmadik sárga lapját, vagyis eltiltás miatt nem játszhatnak a Lyon ellen. Mindez azt jelenti, hogy Álvaro Arbeloa ismét balhátvédet játszik majd, a középpályán pedig Guti kezdhet. A spanyolok nagyon fogadkoznak, a klub sportigazgatója, Emilio Butragueno például kijelentette: "A Real Madrid számára ez a mérkőzés olyan lesz, mintha BL-döntőt játszana." A jobbhátvéd Sergio Ramos sem volt visszafogott, a Marca hasábjain a végeredményt is megjósolta. "Nyerni fogunk, mégpedig 3-0-ra, és a drukkerek ugyanúgy a csapat mögé állnak majd, mint a Sevilla elleni bajnokin. Újabb varázslatos estét élünk majd át a Bernabéuban" - jelentette ki magabiztosan a védő.

A franciáknál a brazil balszélső, Michael Bastos sérülés miatt biztosan nem játszhat, és kérdéses Lisandro López, valamint Aly Cissokho szereplése is. A Lyon jó formában van, immár 620 perce nem kapott gólt, utoljára januárban a Paris Saint-Germain volt eredményes ellenük. "Intelligensen kell futballoznunk, azt hiszem, szerzett gól nélkül nem tudunk továbbjutni" - nyilatkozta a csapat mestere, Claude Puel.