Vágólapra másolva!
Egymillió fontos pénzbüntetéssel sújtotta az angol Premier League a csődeljárás alatt álló Portsmouth labdarúgócsapatát. Az indoklás szerint a klub a szervezet több szabályát is megszegte a szezon során.

A múlt héten kilenc pontot vontak le a dél-angliai egyesülettől, ezúttal pedig egymillió fontra büntette őket a Premier League, mivel a klub több szabályt is megszegett a szezon során, írja a Skysports.com internetes oldal.

A klub 65 millió fontos tartozásból 12 millió illetné az adóhatóságot, 7 milliót pedig a Chelsea és a Watford követel Glen Johnson, illetve Tommy Smith átigazolása után. Kétmillió fontos transzferdíjjal adós a klub a Premier League felé is, 1,7 millióval tartozik volt játékosának, Sol Campbellnek, sőt még az egyik korábbi tulajdonos, Alexandre Gaydamak is követel 9 millió fontot.

A Portsmouth más hitelezőivel ellentétben a PL nem vár sokáig a pénzére: az általa utalt 6 millió fontos televíziós közvetítési díjból azonnal levonja az egymilliós büntetési tételt.

A múlt heti pontlevonás után szinte bizonyossá vált, hogy a következő idényt a másodosztályban kezdi a csődeljárás alatt álló csapat, hacsak meg nem szűnik addig. A Portsmoutht most Andrew Andronikou személyében egy csődgondnok irányítja, aki a Skysports.com-nak elmondta, jó esélyt lát rá, hogy hamarosan sikerül értékesíteni a klubot. A Portsmouthnak Balram Chainrai, hongkongi üzletember személyében már a negyedik tulajdonosa van ebben a szezonban, de úgy tűnik, ő sem tudja megmenteni a futballcsapatot, amely 2008-ban még FA-kupát nyert hazájában.