Vágólapra másolva!
Meglepő bejelentést tett Ognyan Sztojcskov, a bolgár parlament sportbizottságának vezetője, aki elárulta, az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) segítségével 2009 decembere és 2010 májusa között lejátszott nyolc bundagyanús mérkőzést szeretne kivizsgálni .

"Nem hiszem, hogy a továbbiakban titokban kellene tartanunk ezeket a mérkőzéseket, inkább szeretném kifejezni köszönetemet a nyomozóknak, hogy minden dokumentumot a rendelkezésünkre bocsátottak" - mondta Sztojcskov.

A hat bajnoki és két kupamérkőzésen 11 csapat érintett, a legsárosabb az élvonalból kiesett Lokomotiv Mezdra lehet, amely négy összecsapáson is szerepelt, de gyanúba keveredett a bajnok Litex Lovecs mellett a két szófiai nagyágyú, a CSZKA és a Levszki, illetve a Lokomotiv Plovdiv, a Kaliakra, a Botev Vratsa, a Minyor Pernik, a Marek, a Csernomorec Pomorje és a Sportist Svoge is.

A bolgár sajtó évek óta sugallja, hogy a futballt behálózza a korrupció, de még egyetlen ügy sem jutott a bíróság elé. 2007-ben az UEFA ugyan megvádolta a Cserno More Várna csapatát a macedón Makedonija elleni 4-0-s Intertotó-sikert követően, de a bolgár csapat tagadta a vádakat.

Az első dokumentált bolgár bundamérkőzést 1949-ben vívták, amikor a Levszki és az Akademik azért játszott 1-1-et, hogy kiejtesse a CSZKA csapatát.