Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának trénere úgy véli, ő jobban megérdemli az év edzője címet, mint a spanyol válogatottal világbajnok Vicente Del Bosque. A portugál szakember a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva arról beszélt, hogy az Internazionale élén az első félévben elért sikereit nem tudja felülmúlni.

Az olasz lap újságírója azt kérdezte tőle, miként reagálna arra, ha a FIFA-Aranylabda szavazáson Del Bosque lenne a kategória győztese, amint erre vonatkozóan keringenek is értesülések.

"Az én választásom már megvan. Tizenegy hónap munka, 57 lejátszott meccs, három cím. Mindent megnyertem, ennél többet nem tehetek, s a játékosok sem" - érzékeltette, hogy a Bajnokok Ligája-, az olasz bajnoki és kupaelsőség együttesen szerinte többet ér bármi másnál.

Mourinho és Del Bosque mellett Josep Guardiola, a Barcelona edzője került az első három közé. A győztest január 10-én nevezik meg Zürichben.

A portugál edző kiállt volt játékosa, az Internazionale középpályása, Wesley Sneijder mellett is, akinek szerinte ott lenne a helye a legjobbak között, ám aki a három Barca-futballista, Lionel Messi, Andrés Iniesta és Xavi mellett nem fért be az első háromba. A Gazetta dello Sport már korábban azt írta, hogy a világbajnokság döntőjében győztes gólt szerző Iniestáé lesz az Aranylabda.

"Ha ő nyer, aki sérülés miatt az év első öt hónapjában nem játszott, akkor bármi történhet a világbajnokság évében, az egyebek nem számítanak" - fogalmazott a portugál, hozzátéve, hogy a vb-n a hollandokkal ezüstérmes Sneijder a klubjában is remekelt, mindent megnyert.

"Mit mondhatnék? Végül is szívesebben győznék a vasárnapi meccsen, mint az Aranylabda-szavazáson" - tette hozzá.