Vágólapra másolva!
Kitüntetésnek és nem büntetésnek értékeli Jose Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága által sportszerűtlen viselkedés miatt rá kirótt két mérkőzésre szóló eltiltást.

"Nem fogok megváltozni. Emlékszem, mit mondott még gyermekkoromban nekem a rég elhunyt nagymamám: 'ha irigyek rád, akkor boldog leszel.' És most ez történt velem" - mondta a portugál szakember, akit azért tiltottak el, és kapott 40 ezer eurós bírságot, mert az Ajax Amsterdam elleni, november 23-i Bajnokok Ligája-mérkőzésen a vád szerint rávette két játékosát, Xabi Alonsót és Sergio Ramost, hogy szándékosan állíttassák ki magukat. Így ugyanis a záró BL-meccset kell csak kihagyniuk, amely már nem dönt semmiről, viszont a kieséses szakaszra letöltik eltiltásukat.

Mourinho büszke arra, hogy van egy külön szabály, ami csak rá vonatkozik: "Ez egy történelmi eltiltás számomra. Én nem hagyhatom el a technikai zónát, más edző igen. Én nem vehetem fel az ellenfél játékosa elől a labdát, más igen. Én nem beszélhetek a negyedik hivatalos személlyel, más igen" - jegyezte meg az edző.