Vágólapra másolva!
Marco Materazzi felfedte a Zinedine Zidane-nal történt novemberi találkozásuk részleteit. A spanyol sajtó kibékülésnek értékelte az esetet, ezt a franciák kedvence tagadta, ami az olasz védő szavai alapján nem meglepő.

A Marca november elején azt írta, hogy Zidane és Materazzi kibékült egymással, a beszámoló szerint a két futballista még össze is ölelkezett, végleg lezárva a 2006-os vb-döntőn történteket, amikor is Zidane lefejelte az őt provokáló Materazzit. Az összeölelkezést a hír megjelenése után mindketten gyorsan cáfolták, sőt Zidane még a kibékülést sem ismerte el.

Az olasz védő mostani nyilatkozata alapján nézőpont kérdése, hogy minek értékelhető a véletlen találkozás. "Kiléptem a hotelből, amikor valaki odajött hozzám, hogy baj van, mert Zidane épp most parkolt be az autóm mellé. Azt válaszoltam, hogy nincs ezzel semmi baj, és kimentem az autómhoz" - mesélte Materazzi a Mediaset nevű olasz tévécsatornának. "Ahogy kiértem, éppen összetalálkoztam vele, és kihasználtam az alkalmat, hogy pár dolgot elmondjak neki, amiről csak mi ketten tudunk, és ezután is köztünk fog maradni. Annyit azért el kell árulnom, hogy többnyire csak én beszéltem, és amikor a végén kezet nyújtott nekem, akkor két kézzel elkaptam a jobbját, és addig nem engedtem el, amíg illően a szemembe nem nézett."

A találkozás napján Materazzi a Milan ellen játszó Real hoteljében korábbi edzőjét Mourinhót kereste fel, míg Zidane a madridiaknál dolgozik tanácsadóként.