Vágólapra másolva!
Több játékosától is megválik az NB I-ben várakozás alatt teljesítő Győri ETO. A klub honlapján megjelent cikkből az is kiderül, hogy a vezetés önkritikusan megállapította, nem megfelelő körültekintéssel igazoltak az utóbbi időszakban. Kapusposzton ugyanakkor nincsenek gondok, Sasa Stevanovic 2013-ig hosszabbított az együttesnél.

Tarsoly Csaba tulajdonos, Klement Tibor ügyvezető és Pintér Attila vezetőedző csütörtökön Budapesten értékelte a június óta eltelt időszakot.

A vezetők szerint a nyáron lezajlott nemzetközi és bajnoki találkozók feszes tempója miatt nem tudott a klub olyan körültekintéssel játékosokat igazolni, mint tette azt az elmúlt években. Ennek eredményeként kerülhettek az egyesülethez olyan labdarúgók, akik az elmúlt hónapokban azt igazolták, hogy vagy szakmailag, vagy emberileg nem tudnak hozzátenni a csapat eredményességéhez.

A klubvezetés a következtetések levonása után meg is tette az első lépéseket, és bejelentette, hogy nem számít a jövőben Carlos Marinelli és Juan Briones szolgálataira. Továbbá átadólistára került Djordije Cetkovic és Ji-Paraná is, Jarmo Ahjupera és Lasha Totadze esetében pedig kölcsönadásban gondolkodik a szakmai vezetés.

Radosavljevic Aleksandar kapus munkája és teljesítménye viszont elnyerte a vezetőség szimpátiáját, ezért végleg megszerzi a játékjogát az ETO. Eugene Fomumbod nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról január elején ül össze a klubvezetés a játékossal és menedzserével. A nyáron lejáró szerződésű Sasa Stevanovic kontraktusát 2013 nyaráig a felek meghosszabbították.

A szakmai vezetés a védekező középpályásként, illetve belső védőként is használható Zoran Supic visszahívását tervezi, de végleges döntés ez ügyben még nem született. A Győr az eddig lejátszott 16 forduló során 20 pontot szerzett, és ezzel a tizedik helyen áll a tabellán.