Vágólapra másolva!
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Leonardót nevezte ki vezetőedzőnek az Inter labdarúgócsapata  a távozó Rafa Benítez helyére. A 41 éves világbajnok brazil szakember korábban a városi rivális AC Milan játékosa, majd szakvezetője volt. Szerződése 2012 nyaráig szól.

Az olasz Inter vezetősége hivatalosan is bejelentette, a menesztett Rafa Benítez helyére a 41 éves, egykori Milan-játékost- és edzőt, Leonardót nevezi ki szakvezetőnek.

A világbajnok brazil december 29-én áll munkába a milánói klubnál, szereződése 2012 június 30-ig szól.

"Hiszünk benne, hogy Leonardo elhozza azt a bajnoki tapasztalatot és mentalitást, amely eredményre vezet majd" - áll az Inter honlapján megjelent közleményben.

Az olasz sztárklub tavaly minden címet besöpört, José Mourinho írányításáéval elhódította a Bajnokok Ligája-cím mellett az olasz bajnoki és kupaelsőséget is. A portugál mestert a Liverpooltól érkező Rafa Benítez váltotta, akivel ugyan az Inter olasz Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, a bajnokságban csak vergődött. Benítez kapcsolata ráadásul megromlott a klubelnök Massimo Morattival, miután a klubvébé utáni prémium kifizetését ultimátumhoz kötötte.

A csapat jelenleg a Serie A hetedik helyén szerénykedik, 13 pontos hátrányban van a listavezető AC Milanhoz képest. Leonardo január hetedikén a Napoli ellen mutatkozhat be.