Vágólapra másolva!
Döntően befolyásolja Rafael Benítez sorsát az Internél a jövő szerdán kezdődő klubvilágbajnokság. A klub elnöke, Massimo Moratti úgy fogalmazott, ha sikerül megnyerniük a tornát, azzal az edző tízes skálán tízesre javítja eddigi halovány teljesítményét a klubnál.

Ahogy az Inter sorra hullajtotta el a pontokat az őszi szezonban, úgy lett egyre tarthatatlanabb spanyol tréner helyzete az olasz címvédőnél. A múlt héten aratott győzelem a BL-ben és a bajnokságban most új esélyt adott a számára, legalábbis ez derül ki a milánói klub elnökének nyilatkozatából. Massimo Moratti egy újságíró kérésére előbb egy tízes skálán mindössze 6,75-re értékelte Benitez eddigi hat hónapját, ám jó pedagógusként azután felvillantotta a javítás lehetőségét is. "Ha megnyerjük vele a klubvilágbajnokságot, felviszem a pontszámát egészen tízig" - fogalmazott a vezető.

A BL-címvédőjének elnöke nem titkolta, hogy édesapja nyomdokaiba szeretne lépni, Angelo Moratti elnöksége alatt ugyanis az Inter kétszer is elnyerte a klub-vb elődjének számító Világkupát. "Az Inter tudta elsőként hazahozni Olaszországba a trófeát, ráadásul ezt egymás után kétszer is megtette. Ez a torna arra emlékeztet, hogy gyerekként mennyi örömben, ugyanakkor mennyi szenvedésben volt részem a nagy csaták idején. Az ilyen a meccsek adják meg ma is az Inter igazi értékét és karakterét".

Az Abu-Dzabiban rendezendő klubvébén az Interen kívül a brazil Internacional, a mexikói Pachuca, a japán Seongnam Ilhwa Chunma, a kongói TP Mazembe, az arab emíségekbeli Al-Wahda, valamint a Pápua Új-Guineából érkező PRK Hekari United vesz részt. Európa bajnoka az elődöntőben csatlakozik a tornához.