Vágólapra másolva!
Azerbajdzsán ellen játssza február 9-én első nemzetközi mérkőzését a következő évben a magyar labdarúgó-válogatott. A szövetség hivatalos honlapja szerint Egervári Sándor csapata idegenben lép pályára, a barátságos összecsapást a fővárosban, Bakuban rendezik meg.

Azerbajdzsán jelenleg a 98. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség világranglistáján, az Európa-bajnoki selejtezők A csoportjában pedig egyelőre ötödik, egy győzelemmel és két vereséggel. A rangsorban 42. magyar együttes az E csoport második helyén áll, miután négy találkozóból hármat megnyert, s csak egyet veszített el.

A magyar válogatott számára kifejezetten előnyös, ha gyengébb csapatokkal mérkőzik - Azerbajdzsán mellett június 4-én Luxemburg lesz az ellenfél, miközben az Eb-selejtezőkön két márciusi, Hollandia elleni mérkőzés után San Marino következik. A 2014-es világbajnokság európai selejtezőnek sorsolását ugyanis július 31-én tartják, és bár azt egyelőre nem tudni, hogy a válogatottak kiemelését mi alapján készítik majd el, de a legutóbbi vébénél a FIFA világranglistáját vették alapul, abba pedig a barátságos mérkőzéseken aratott győzelmek is beleszámítanak.

A metódus minden bizonnyal ezúttal is ugyanolyan lesz, mint négy éve, vagyis az európai országokat az erősorrend alapján hat kalapba osztják, és minden csoportba egy-egy gárda kerül mindegyik kalapból.

A dél-afrikai vébé előtt a magyar gárda a negyedik kalapban volt, ami már önmagában előrelépést jelentett, hiszen a 2006-os vébé és a 2008-as Eb selejtezőcsoportjainak sorsolásnál is az ötödik kiemelési csoportban volt válogatottunk.

A jelenlegi kvalifikációs sorozat előtt is a negyedik kalapban volt a magyar csapat, ám ha a rendszer nem változik, akkor az aktuális világranglista alapján felkerülhetünk a harmadik kalapba.