Vágólapra másolva!

Messi szenegáli csatártársat kapott

Furcsa héten van túl a világ labdarúgása, hiszen az időszak legfontosabb mérkőzését már hétfőn lejátszották, akkor került sor ugyanis az FC Barcelona-Real Madrid találkozóra. Persze azért a hét további részében is zajlottak az események, elvégre fordulót rendeztek az Európa Ligában.

Kapus:
Manuel Neuer (német, Schalke 04): A Schalke rendkívül kiszámíthatatlanul szerepel, hiszen a múlt heti, Kaiserslautern elleni súlyos vereség után most otthon legyőzte a Bayern Münchent. A bajorok ellen persze a kapus Neuer bravúrja is kellettek a három ponthoz, a hálóőrnek főleg az első félidőben volt sok dolga.

Hátvédek:
Pablo Zabaleta (argentin, Manchester City): Az elmúlt héthez hasonlóan ismét a City jobbhátvédje szerepel álomcsapatunkban, ám ezúttal másik futballistáról volt szó. Roberto Mancini ezen a héten az argentin Zabaletának adott bizalmat, aki az Európa Ligában a Red Bull Salzburg ellen gólpasszt adott, és a hét végén a Bolton Wanderers ellen is remekelt.

Alaeddin Jahia (tunéziai, Lens): A BL-ben szereplő Auxerre a hét végén csak egy döntetlenre volt képes a Lens ellen, amelynek tunéziai középhátvédje élete meccsét játszotta. Jahia gólt szerzett, és a L'Équipe-től nyolcas osztályzatot kapott.

Mats Hummels (német, Borussia Dortmund): A dortmundiak továbbra is ellenállhatatlanul menetelnek a Bundesligában, a csapat a hét végén a Nürnberg ellen nyert idegenben. Az első találatot a középhátvéd Hummels szerezte, aki a hét közben az Európa Ligában is eredményes volt a Karpati Lviv ellen.

Leighton Baines (angol, Everton): Tovább folytatódott a Chelsea rossz sorozata, a londoniak a hét végén az Everton ellen csak egy döntetlenre voltak képesek. Az angol szakírók szerint a meccs legjobbja a liverpooliak balhátvédje volt, aki nem csak hogy kikapcsolta Salomon Kalout, hanem jól segítette a támadásokat is.

Középpályások:
Pedro Rios (spanyol, Getafe): A madridiak az Európa Ligában ugyan már nem juthatnak tovább, de az Odense elleni idegenbeli döntetlen nem volt rossz eredmény az együttestől. Dániában az a Pedro Rios szerezte a csapat gólját, aki a hét végi, Mallorca elleni bajnokin duplázni tudott.

Samir Nasri (francia, Arsenal): Az Ágyúsok jelenleg vezetik a Premier League-et, de a hét végén alaposan megizzadtak a Fulhammel. A győzelemhez a francia középpályás zsenialitása kellett, Nasri ugyanis két egészen fantasztikus gólt szerzett - az elsőnél a tizenhatoson belül két védőt is kicselezett, a másodiknál pedig szinte lehetetlen szögből emelt a kapuba.

Hernanes (brazil, Lazio): A római egyesület a nyári átigazolási időszak legnagyobb fogását hajtotta végre a brazil középpályás megszerzésével. Hernanes rövid idő alatt igazi vezéregyéniséggé vált, és nem csak a védekezésből, hanem a támadásból is kiveszi a részét - az Inter elleni rangadón is betalált.

Forrás: AFP
Hernanes gyorsan vezéregyéniség lett a Laziónál

Nené (brazil, Paris-SG): A párizsiak igazi rangadót nyertek a héten az Európa Ligában, és a Sevilla elleni 4-2-es diadalból a brazil balszélső góllal vette ki a részét. Nené aztán a hét végi, Brest elleni bajnokin is remekelt, a szintén rangadónak számító meccsen is sikerült betalálnia.

Csatárok:
Lionel Messi (argentin, Barcelona): A hét rögtön az ősz egyik legfontosabb mérkőzésével kezdődött, amelyen a katalánok valósággal lemosták a pályáról a Real Madridot. Messi a rangadón két gólpasszig jutott, aztán a hét végén az Osasuna ellen már maga is kétszer betalált - és ezen a találkozón is volt egy gólt érő átadása.

Forrás: AFP
Messi múlt heti mérlege: két gól, három gólpassz

Moussa Sow (szenegáli, Lille): A Ligue 1-ben megint új csapat áll az élen, ezúttal a Lille vezeti a tabellát, köszönhetően a hét végén a Lorient ellen aratott gólzáporos diadalnak. A 6-3-as végeredményt hozó meccsen Sow ellenállhatatlanul futballozott, és mesterhármasával összesen már 13 gólnál jár a szezonban.

www.global-soccer.eu