Vágólapra másolva!
A nyáron a spanyol labdarúgó-bajnokság újonca, az Hércules Alicante több jó nevű játékost is szerződtetett, a Juventusból érkezett David Trezeguet, míg a Real Madrid kölcsönadta a holland Royston Drenthét. A klub viszont már hónapok óta nem fizetett a játékosoknak, Drenthe pedig megunta a hitegetést, és vissza akar térni Madridba.

"Ha nem találnak megoldást a pénzügyi gondjaikra, akkor azonnal visszatérek Madridba" - mondta a holland játékos a Marcának. A szélső a nyáron a Real Madridtól érkezett kölcsönbe a szezon végéig. Az elmúlt hat hónapban a huszonhárom éves Drenthe meghatározó játékosa lett az Hérculesnek, tíz mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. A fél év alatt viszont csak egyszer kapott fizetést.

"A szerződés szerint az Hérculesnek kellene utalnia a fizetésemet, de csak egyszer kaptam pénzt, az elmúlt öt hónapban viszont nem. Van egy csomó költségem, amellyel már lassan nem tudok elszámolni. Megszerettem a csapat szurkolóit, de a klubvezetők eddig csak mellébeszéltek, ha nem javul a helyzet, akkor távozom."

Az Hércules azzal próbálja nyugtatni játékosait, hogy januárban tőkeinjekciót kap majd a klub, és ebből rendezi tartozását.