Vágólapra másolva!
Végig puskaporos volt a hangulat a vasárnapi Inter-Milan városi derbin, amelyet a listavezető piros-feketék nyertek meg 1-0-ra. A meccset Zlatan Ibrahimovic döntötte el, aki nagy csatát vívott Marco Materazzival: a hatodik percben a védő összeakasztotta a szép cselt bemutató csatár lábait (a büntetőt a sértett belőtte), majd a 65. percben a gólszerző magas lábbal belerúgott az olaszba, utóbbi megsérült, előbbi csak sárgát kapott.

A hatodik percben Materazzi összeakasztotta - a labdát szép csellel megállító - Ibrahimovic lábait, a megítélt büntetőt a sértett bevágta.


A 60. percben megfogyatkozott a Milan, miután Abate megkapta a második sárga lapját is. Az elsőt Eto'o buktatásáért kapta, majd összekapott Pandevvel, így kiállították. A macedón játékos - mint az 0:58-nál látható - úgy meglökte Abatét, hogy elesett. Pandev a pályán maradhatott, hiszen neki nem volt sárgája.


Alig telt el pár perc, amikor Ibrahimovic egy kungfu-rúgással úgy leterítette Materazzit, hogy a hátvédet le kellett cserélni. A svéd gólszerző megúszta egy sárgával.

Serie A, 13. forduló:
Internazionale - AC Milan 0-1 (0-1)
Giuseppe Meazza-stadion, 78 ezer néző
v.: Paolo Tagliavento
Inter: Castellazzi - Cordoba, Lúcio, Materazzi (Biabiany, 68.), Chivu - Stankovic - Zanetti, Joel Chukwuma Obi (Coutinho, 36.), Sneijder - Eto'o, Milito (Pandev, 46.).
Milan: Abbiati - Abate, Silva, Nesta, Zambrotta - Ambrosini - Gattuso (Pirlo, 45.), Seedorf (Boateng, 73.), Flamini - Robinho (Antonini, 62.), Ibrahimovic.
gól:
Ibrahimovic (5.)
kiállítva: Abate (60., Milan)