Vágólapra másolva!
A Budapesti Labdarúgó Bajnokság öregfiúk-bajnokságában két korábbi válogatott játékos is súlyos büntetést kapott: Vincze Ottót és Aranyos Imrét egyaránt 2011 márciusáig tiltották el tettlegesség miatt. Vincze a játékvezetővel, Aranyos az ellenfél egyik játékosával került konfliktusba. Vincze az [origo]-nak azt mondta: túlreagálta az esetet, és máskor nem fog ilyen történni.

A múlt hétfőn rendezett MTK-Ferencváros öregfiúk-mérkőzésen a játékvezető büntetőt ítélt az MTK javára, miután a vendégcsapatban szereplő Vincze Ottó piros lapot kapott. Czakó Tibor, az öregfiúk-bajnokság elnöke - a játékvezetői jelentés tartalmát idézve - az [origo]-nak azt mondta: Vincze nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a játékvezetőt, majd odaszaladt, és két kézzel mellbe lökte.

A korábbi tizenegyszeres válogatott, jelenleg a Tv2 szakkomentátoraként is dolgozó Vincze az esetről csak annyit mondott: "Az ítéletet követően nem sportemberhez méltóan viselkedtem, túlreagáltam az esetet, de pár perc múlva, a félidőben elnézést kértem a játékvezetőtől és a kollégáitól, és azt mondtam, hogy máskor ilyen nem fog történni."

"Tettlegesség történt, ez a lényeg, az mindegy, hogy mennyire lökte meg a játékos a bírót" - mondta Czakó Tibor, majd hozzátette: probléma lehet Vincze számára, hogy az NB III-as Biatorbágyban is futballozik. Arra a kérdésre azonban az elnök sem tudja a választ, hogy az eltiltás mindkét bajnokságra vonatkozik-e, az NB III-as versenybizottság mindenesetre felhívta a Biatorbágy figyelmét, hogy óvakodjon a játékos szerepeltetésétől, aki a múlt héten - kisebb sérülésre hivatkozva - nem is játszott.

Az egykori Vasas-kedvenc Aranyos Imre a III. kerület-Vasas öregfiúk-meccsen kapott piros lapot. Czakó Tibor arról számolt be, hogy a hazai csapat védője, Eiksein László megütötte Aranyost, aki visszaütött, amiért mindkét játékost kiállították.

"A Vasas méltánytalannak tartotta a döntést, a klubvezetők nem értik, miért ugyanaddig tiltották el Aranyost, mint az ellenfél játékosát, aki szerintük nagyobbat ütött. Pedig a lényeg a szándék; hogy mennyire találta el, az mindegy" - mondta az elnök.

Czakó Tibor elmondta még, hogy a BLSZ-ben nem ritkák az ilyen esetek, egy-egy nagycsapat öregfiúk-rangadójára akár 5-600 néző is kimegy, s mivel nincsen lelátó, a vaskorlát mögött álló szurkolók sokkal jobban fel tudják hergelni a játékosokat, mint a stadionos mérkőzéseken.

Vincze Ottó eltiltása 2011. március 31-ig tart, míg Aranyos és Eiksein 2011. március 16-ig nem szerepelhet a BLSZ-ben. Hamarosan kezdődik a három hónapos téli szünet, így az eltiltás nem érinti túl érzékenyen a két fővárosi öregfiúk-csapatot.