Vágólapra másolva!
A Parma már a harmadik percben vezetett, végül mégis súlyos, 5-2-es vereséget szenvedett a címvédő Internazionale ellen a Serie A tizennegyedik fordulójában. A vendégek mindkét gólját Hernan Crespo szerezte, a hazai csapatban Dejan Stankovic mesterhármast ért el. A Lazio és a Napoli nem tudta kihasználni az éllovas Milan botlását, a rómaiak remiztek a Cataniával, a nápolyiak 3-1-re kikaptak Udinében. Szintén sikerélmény nélkül maradt a Roma, amely 3-1-re zakózott Palermóban.

A harmadik percben óriási meglepetésre a Parma szerzett vezetést, egy jobbról érkező beadásra az ötösnél ólálkodó Hérnan Crespo épp annyira ért bele, hogy a labda átperdüljön a kapuson (0-1).

Szűk negyedórával később megkezdődött a Stankovic-show: a szerb szélső 20 méterről tüzelt, a labda megpattant egy vendégjátékos hátán, és a kapu bal alsó sarkában landolt (1-1). Két percre rá ismét segítséget kért Stankovic: egy legurított lövést távolról, laposan küldött rá, s a labda ismét csak irányt változtatott egy Parma-védőn, ezzel már a címvédő vezetett (2-1).

Még mindig csak 22 perc telt, amikor a tiszta helyzetbe kerülő Esteban Cambiasso pár lépésről, bal külsővel lőtt gólt (3-1). Erre még a szünet előtt tudott válaszolni Crespo, aki a tizenhatosnál kapott egy ajándéklabdát, és 15 méterről szépen lőtt a jobb alsóba (3-2).

Nézze meg a meccs hét gólját!



Egy kapu előtti kavarodást használt ki Thiago Motta a 72. percben, amikor hét méterről a léc alá bombázott (4-2). Stankovic végül csak megmutatta, hogy szerencse nélkül is tud gólt szerezni: három perccel a Motta-gól után, egy szép labdaátvétet követően, 14 méterről könyörtelenül ellőtt a Parma-kapus mellett.

Az Inter még mindig távol van tavalyi önmagától, amikor a BL-t és a bajnokságot is megnyerte, Rafael Benítez csapata négy forduló után tudott ismét nyerni az olasz bajnokságban, ezt megelőzően október 29-én győzött a Genoa vendégeként 1-0-ra.

Akár három magyar is pályára léphetett volna a Brescia-Genoa meccsen, de végül csak egyikük játszott, a hazaiknál Vass Ádám végig a pályán volt, és egy sárga lap is a neve mellé került a jegyzőkönyvben. Feczesin Róbert hétközi kupagólja ellenére nem került be a Brescia keretébe, míg a vendégeknél Rudolf Gergely a padról nézte végig a meccset.

A Milan szombati botlását a Lazio és a Napoli sem tudta kihasználni, a rómaiak hazai pályán csak döntetlent értek el a Catania ellen, a nápolyiak viszont még rosszabbul jártak, miután a triplázó Di Natale vezérletével az Udinese 3-1-es vereséget mért rájuk. Az udinei csapatkapitány tizenegyesből kezdte a gólgyártást, majd egy szenzációs, felső sarokba kanyarodó lövéssel folytatta, végül szögletből szerzett gólt, miután a rövid saroknál álló Hamsik elrúgott a labda fölött. Hamsik később egy góllal jóvátette a hibáját, de aztán elrontott egy büntetőt, amivel a Napoli közelebb zárkózhatott volna.

A Bologna-Chievo mérkőzést az erős havazás miatt elhalasztották. A forduló zárómeccsén a Palermo alaposan elkalapálta a Romát, és ezzel Miccoliék meg is előzték a fővárosiakat.

A Palermo góljai:


Totti lesről lőtt gólt, de megadták:


Serie A, 14. forduló:
Internazionale - Parma 5-2 (3-2)
gól:
Stankovic (18., 19., 75.), Cambiasso (23.), Thiago Motta (72.), illetve Crespo (4., 36.)

Bari - Cesena 1-1 (0-0)
gól: Caputo (64), illetve G. Colucci (62., 11-esből)

Brescia - Genoa 0-0

Cagliari - Lecce 3-2 (3-1)
gól: Matri (6., 15.), Canini (28.), illetve Olivera (54.), Di Michele (81.)

Lazio - Catania 1-1 (1-1)
gól: Hernanes (45+1.), illetve Silvestre (44.)

Udinese - Napoli 3-1 (2-0)
gól:
Di Natale (16., 45., 57., az első 11-esből), illetve Hamsik (58.)

Bologna - Chievo - elhalasztva

Palermo - AS Roma 3-1 (1-0)
gól:
Miccoli (20.), Ilicic (61.), Nocerino (65.), illetve Totti (92.)

szombaton játszották:
Juventus - Fiorentina 1-1
Sampdoria - AC Milan 1-1

Az élcsoport:
1 Milan 30
2. Lazio 27
3. Juventus 24 (26-14)
4. Napoli 24 (23-17)
5. Inter 23 (19-11)
6. Palermo 23 (25-19)
6. Roma 22