Vágólapra másolva!
A francia labdarúgóliga (LFP) kedden elutasította az Olympique Marseille fellebbezését, és helyben hagyta korábbi döntését, amely szerint a csapat Paris Saint-Germain elleni mérkőzéseire biztonsági okokból csak a hazai szurkolók válthatnak jegyet. A két csapat párharcát rengeteg botrány kísérte a közelmúltban.

A két gárda vasárnap Párizsban csap össze, a visszavágóra pedig jövő márciusban kerül sor Marseille-ben.

Az idegenben szereplő együttes drukkereinek eltiltásáról már az elmúlt hónapban megszületett a határozat, az OM azonban fellebbezett és közleményben utalt arra, hogy akár bojkottálhatja is a találkozót.

A francia belügyminisztérium az LFP-nek küldött levelében úgy fogalmazott, a közbiztonság megtartása érdekében nélkülözhetetlen az, hogy az idegenben szereplő csapat szurkolói ne utazhassanak el a mérkőzésekre.

Az ügy előzménye, hogy a két klub összecsapásain az elmúlt szezonban mindig történt valamilyen rendbontás. Az eredetileg tavaly október 25-re kiírt Marseille-PSG meccset elhalasztották, miután a vendégek futballistáinál diagnosztizálták az új típusú influenzavírust. A párizsi szurkolók egy csoportja azonban bejutott a dél-franciaországi város központjába, ahol összecsapott a rivális szimpatizánsaival. A rendőrség könnygázzal, valamint gumilövedékekkel oszlatta szét a tömeget.

A visszavágón haláleset is történt, igaz, ehhez a marseille-i drukkereknek nem volt közük, ők ugyanis nem utaztak el a mérkőzésre. A PSG két rivális szurkolócsoportja között kitört verekedés során egy 37 éves férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, kómába esett, majd két és fél hét után elhunyt. Az incidenst követően a párizsi egyesület nem adott el jegyeket idegenbeli találkozókra, hogy elkerülje a hasonló rendbontásokat.