Vágólapra másolva!
Az NB I-ben listavezető Videoton edzője, Mezey György nem érti, a jó eredmények dacára miért nem járnak ki többen a  székesfehérvári csapat mérkőzéseire.

"Valljuk be, Fehérvárt és környékét nem mozgatta meg túlságosan az, hogy hétről hétre egy bajnokesélyes csapatot láthatnak játszani" - írja a Videoton hivatalos oldalán vezetett blogjában a korábbi szövetségi kapitány, aki szerint legalább hat-nyolc ezer szurkolónak kellene kijárnia a Videoton hazai meccseire a jelenlegi két és félezer helyett.

"Sokszor hangoztattam már, mennyire fontos, hogy egy csapatot minél több néző biztasson a mérkőzéseken, s azt is elmondtam többször, hogy pontokban mérhető, ha megvan ez a fajta támogatottság. Több klubnál dolgoztam, bajnokságokat nyertem, az a tapasztalatom, jobban megmozdultak közösségek egy-egy ígéretes mérkőzésre, vagy a jó szereplés hatására. Márpedig Fehérváron a klub minden megtesz - néha erőn felül is - annak érdekében, hogy kényeztesse, kicsalogassa a nézőket a stadionba. Ám mintha furcsa bizalmatlanság venne minket körül" - véli Mezey.

Az edző a szerinte sokszor indulatos és nagyképű fórumbejegyzésekről is leírta a véleményét: "A magyar ember 90 százalékban szidja a körülményeket, a szerencséjét, a lehetőséget, s csak tíz százalékban adja magát valamilyen ügyhöz" - állítja.