Vágólapra másolva!
Augusztusban nüanszokon múlt, hogy elküldjék a Videotontól, állítja Mezey György, a listavezető székesfehérvári futballcsapat vezetőedzője, aki szerint "hihetetlen nagyok a feszültségek és az elvárások" a klubnál.

A szakember a Sport Tv Zuhanyhíradó című műsorában nyilatkozott arról, mennyire megviselte a mögötte hagyott időszak. A Videoton rosszul kezdte a szezont, júliusban már az első megmérettetésen elbukott az Ezurópa Ligában az NK Maribor ellen, majd a bajnoki nyitányon az újonc Siófokot sem tudta legyőzni.

"Az augusztus egy érdekes időszak volt a Videoton életében, fogok még beszélni róla, az biztos, hogy akkor szakadásig feszítették a húrt a háttérben lévő vezetők, nüanszokon múlt, hogy nem menesztettek" - mondta Mezey a tévéműsorban. "Fél-egy év alatt tizet öregedtem, amire már nem volt szükségem. Ráadásul olyan korán kezdtek el nem kellő hangon ítélkezni a lelátón, amit fájlaltam és most is fájlalok."

A volt szövetségi kapitány a téli szünetben sem számít sok nyugalomra. "Ahogy én itt látom és természetesnek is tartom, akkora erők mozdultak meg a Videoton segítésére és első helyre hozatalában, hogy emiatt hihetetlen nagyok a feszültségek és az elvárások, a mindenkori edzőnek itt soha nem lesz türelmes és nyugodt ideje" - mondta.

Mezey nem először fakadt ki a nyilvánosság előtt, a fehérvári szurkolókat, a játékvezetőket és a Sport Tv szakkommentárorát egyaránt élesen kritizálta az utóbbi időben, egy ízben pedig értetlenségének adott hangot, amiért kevesen járnak ki a Videoton meccseire.

Mezey novemberben két posztot is kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségben, az edzőképzés igazgatójának és a szakmai bizottság elnökének is megválasztották. Az [origo] ezt követően megkérdezte a Videoton ügyvezetőjét, jelentheti-e ez azt, hogy a szakember a téli szünetben elköszön a futballcsapattól, Tassy Márk szerint azonban ez a lehetőség nem merült fel a klubnál.