Vágólapra másolva!
A Vöröskereszt meghívására Kínában tartózkodik Diego Maradona, akinek helyi szóvivője állítja, az 50 éves szakembert egyelőre nem érdekli a válogatott, vagy bármely klubcsapat edzői posztja.

Az argentin nemzeti együttestől a nyári, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után menesztett Maradonáról korábban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint rövidesen a kínai válogatott szövetségi kapitánya lesz. A legendás játékos ázsiai túrája most felerősítette ezeket a pletykákat.

"Biztos, hogy nem tárgyal egyetlen helyi klubbal sem a mostani utazás során, kizárólag jótékonysági céllal tartózkodik Kínában" - mondta Tang Csing-huj, Maradona helyi szóvivője.

A kedden záruló túra során Maradona megjegyezte, nem érti, hogy Kínában miért olyan kevés a tehetséges futballista. "Számomra meglepő, hogy nincs sikeres labdarúgó-válogatottja egy olyan országnak, amelyben 1,3 milliárd ember él" - nyilatkozta.

A kínai labdarúgás az elmúlt időben leginkább a botrányokról szólt: a vezetőket megvesztegetéssel, mérkőzések befolyásolásával vádolták, s ez nyomot hagyott a nemzeti csapat teljesítményén is, amely a 89. helyre csúszott vissza a világranglistán.