Vágólapra másolva!
A Zalaegerszeg könnyedén, 6-0-ra győzött szerdán a Vasas otthonában a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így magabiztosan készülhet a visszavágóra. A Debrecen otthon került jelentős hátrányba a Kecskemét ellen, míg az FTC Siófokon kapott ki 3-1-re.

Szinte lehetetlen helyzetbe került a Debrecen, amely hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Kecskeméttől. A hazaiaktól a második félidő elején, 0-2-es állásnál kiállították Máté Pétert, de a megítélt büntetőt Némedi fölérúgta.

A Fradi korán hátrányba került Siófokon, Tóth Bence rántotta le az egyik hazai játékost, a megítélt büntetőt pedig László bombázta a léc alá. A folytatásban is a Siófok volt a veszélyesebb, Délczeg nagy ziccerénél Ranilovic védett bravúrral, majd Piller találta telibe a kapufát.

A szünet előtt egy orbitális hibának köszönhetően már 2-0-ra vezetett a Siófok, Rodenbücher nem értette meg magát Raniloviccsal, elpasszolta a labdát a kifutó kapus mellett, Csermelyi pedig köszönte a lehetőséget, és az üres kapuba emelt.

A 68. percben ismét Csermelyi villant, Csizmadia becsúszása után szerencsével nála maradt a labda, megcsinált egy cselt, majd kilőtte a bal alsót. A Fradi az utolsó percekre pörgött csak fel, a csereként beállt Andrezinho a 90. percben 30 méterről lőtt a jobb alsóba, amivel életben tartotta a fővárosiak továbbjutási reményét.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Vasas - ZTE FC 0-6 (0-2)
Vasas:
Végh - Mileusnic, Arnaut, Balog, Katona - Hrepka, Pavicevic (Dobric), Bakos (Loussaief), Mundi (Beliczky) - Lázok, Ferenczi.
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Varga R., Illés Gy. (Kocsis) - Szalai T., Horváth A. (Barna), Kamber, Cebara - Delic (Balázs Zs.), Simon A.
gól: Simon A. 3, Delic, Kamber, Balázs Zs.

DVSC-TEVA - Kecskeméti TE-Ereco 0-3 (0-2)
DVSC:
Verpecz - Bernáth, Komlósi, Máté P., Korhut - Bódi, Kiss Z., Spitzmüller, Pavlovic (Szűcs) - Szilágyi P. (Coulibaly, 64.), Kabát (Laczkó, 57.).
Kecskemét: Ribánszki - Némedi, Gyagya, Balogh, Mohl - Ebala (Csordás, 74.), Cukic (Savic), Foxi, Alempijevic - Litsingi (Bori, 56.), Tököli.
gól: Litsingi (23.), Alempijevic (43., 50.)
piros lap: Máté P. (47., DVSC)

BFC Siófok - Ferencváros 3-1 (2-0)
Siófok:
Szalma - Márton, Ludánszki, Horváth A., László (Lukács T., 85.) - Kocsis, Pécseli, Ribeiro, Piller - Csermelyi, Délczeg (Ivancsics, 68.).
FTC: Ranilovic - Rodenbücher, Csizmadia, Junior (Andrezinho, 46.) - Kulcsár, Józsi, Stanic, Tóth B. - Rósa, Heinz (Miljkovic, 46.), Abdi (Morales, 62.).
gól: László (7., 11-esből), Csermelyi (45., 68.), illetve Andrezinho (90.)

november 16.:
Kaposvári Rákóczi - Paksi FC 16.30

A visszavágókat decemberben rendezik.