Vágólapra másolva!

"Nem akarjuk, hogy stadionokban robbantsanak" - Izrael segít az Eb-rendező Ukrajnának

A biztonsági kérdésekben komoly tapasztalatokkal rendelkező Izrael segítséget nyújt Ukrajnának a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság lebonyolításában.

"A mi felelősségünk, hogy olyan kontinensbajnokságot szervezzünk, amelyen a biztonság a lehető legmagasabb szintű. Ezért hasznos nekünk Izrael tapasztalataira támaszkodni" - jelentette ki Viktor Janukovics ukrán elnök Simon Peresz izraeli államfővel tartott közös csütörtöki sajtótájékoztatóján. Egyelőre elvi megállapodás született az együttműködésről.

"Minden, ami a 2012-es Európa-bajnokság megrendezéséhez kapcsolódik, beleértve a biztonsági kérdéseket, elsődleges Ukrajna számára" - mondta Janukovics.

"Minden olyan tevékenységben részt veszünk, amely az Európa-bajnokság biztonságos lebonyolítását szolgálja" - fogalmazott Peresz. "Világviszonylatban harcolunk a terrorizmus ellen. Nem szeretnénk, ha bombát helyeznének el egy repülőgépen, bármelyik légitársasághoz tartozzon is, nem akarjuk, hogy stadionokban robbantsanak, akárhol legyenek is azok" - indokolta a szerepvállalásukat.

Ukrajna Lengyelországgal közösen adhat otthont a két év múlva esedékes futballtornának. Ukrajnában Donyeck, Harkiv, Kijev és Lviv, míg Lengyelországban Poznan, Gdansk, Varsó és Wroclaw lesz házigazda.