Vágólapra másolva!
Az angol sztárklubok egyaránt a védelmüknek köszönhetően nyertek a hét végén, így az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United egy-egy hátvédje is szerepel álomcsapatunkban, amelyben a Barcelona és a Real Madrid a támadó részlegben képviselteti magát.

Kapus:
Robert Green (angol, West Ham United): A Kalapácsosok egészen a mérkőzés hajrájáig közel álltak a pontszerzéshez az Arsenal otthonában, s ez elsősorban Greennek volt köszönhető. A kapus bravúrok egész sorozatát mutatta be, és teljesítményét a Sky Sports kilences osztályzattal jutalmazta.

Hátvédek:
Braniszlav Ivanovic (szerb, Chelsea): A portugál Bosingwa felépülését követően a szerb védőnek nincsen könnyű dolga, ha meg akarja őrizni helyét a kezdő tizenegyben a londoniaknál. A Blackburn elleni bajnokin azonban nyomós érvet mutatott be maga mellett, hiszen ő szerezte csapata győztes találatát.

Nemanja Vidic (szerb, Manchester United): A Vörös Ördögök Wayne Rooney nélkül is hozták a három pontot a Tottenham elleni rangadón, köszönhetően elsősorban a védelmüknek. A hátsó alakzat ugyanis remekül zárt, Vidic pedig egy bombaerős fejessel szerezte meg a vezetést az együttesnek.

André Dias (brazil, Lazio): A római gárda továbbra is tartja magát az első helyen a Serie A-ban, sőt az együttesnek immár négy pont az előnye. A hét végén a Palermo ellen idegenben szerezte meg a három pontot a csapat, és a brazil középhátvéd egy látványos szabadrúgással vezette győzelemre a fővárosiakat.

Gael Clichy (francia, Arsenal): Egészen az utolsó percekig úgy tűnt, hogy az Ágyúsok két pontot veszítenek a West Ham elleni hazai bajnokin, mert sehogyan sem tudtak túljárni a vendégek kapusának, Robert Greennek az eszén. A végig kiemelkedően futballozó Clichy azonban kevéssel a lefújás előtt feltette a koronát a teljesítményére azzal, hogy tökéletes beadást kanyarított középre, mégpedig jobb lábbal.

Középpályások:
Gylfi Sigurdsson (izlandi, Hoffenheim): Ralf Rangnick csapata ott van a Bundesliga élmezőnyében, pedig a szakember továbbra is igyekszik fiatal játékosokra építeni együttesét, ezek szerint sikeresen. A hét végén a Hannover ellen például a 21 esztendős Sigurdsson volt a főszereplő, a középpályás ugyanis kétszer is eredményes volt.

Felipe Melo (brazil, Juventus): Nagyot fordult a világ az előző szezon óta a torinóiak középpályásával. A legutóbbi idényben a Juve hívei még a pokolba kívánták, ám a mostani bajnokságban hétről hétre kiváló teljesítményt nyújt. A Milan elleni rangadón például a mezőny legjobbja volt, hatalmas munkát végzett a középpályán, és szinte nem is volt pontatlan átadása.

Kevin Nolan (angol, Newcastle United): A Szarkák hívei számára a Sunderland elleni mérkőzés a legfontosabb az idényben, hiszen a Fekete Macskák helyi riválisnak számítanak. A hét végi bajnokit valószínűleg még sokáig fogják emlegetni Newcastle-ban, elvégre a gárda 5-1-re nyert, Nolan pedig mesterhármast ért el.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A Real szupersztárja hetek óta bombaformában futballozik, ezúttal a Hércules CF ellen bizonyította, hogy az utolsó pillanatig oda kell figyelni rá. A meccs hajrájában talált be kétszer is, a Real így tudott nyerni 3-1-re.

Csatárok:
David Villa (spanyol, Barcelona): A katalán drukkereknek nem kellett sokáig izgulniuk azon, hogy a nyáron leigazolt Villa a vártnál kevesebb gólt szerez. A Sevilla elleni rangadón ugyanis a támadó kétszer is betalált, főleg az első gól volt kifejezetten látványos.

Milivoje Novakovic (szlovén, Köln): A Kecskések a múlt héten váltottak edzőt, s a Zvonimir Soldo helyére került Frank Schaefer debütálása a lehető legjobban sikerült. A kölniek 3-2-re verték a Hamburgot, amihez persze hatalmas szükség volt Novakovic mesterhármasára.

www.global-soccer.eu