Vágólapra másolva!
A PSV Dzsudzsák Balázs két góljával nyert az Utrecht ellen a holland labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

Mivel a Twente szombaton 2-1-re nyert az Excelsior ellen, a PSV-nek nagy szüksége volt a három pontra az Utrecht ellen, hogy csökkentse a négypontos különbséget a listavezetővel szemben.

A kiegyenlített meccsen a 25. percben szerzett vezetést a PSV, Afellay beadása után Toivonen fejesét még védte a kapus, de a kipattanót Dzsudzsák a kapus lábai között a hálóba gurította (apró szépséghiba, hogy a labdaszerzésnél Bakkal lerántotta az emberét, de a bíró nem sípolt). A 33. percben tíz emberre fogyatkozott a PSV, Reis könyökölte le ellenfelét, mikor az fejelni készült, de az Utrecht nem tudott mit kezdeni az emberhátrányban lévő vendégekkel.

A 75. percben ráadásul a hazai csapat létszáma is megcsappant, Lensky buktatta Toivonent, amiért neki is villant a piros, a megítélt büntetőt pedig a jobb kapufát segítségül hívó Dzsudzsák váltotta gólra. Az Utrecht a meccs legszebb góljával még szépíteni tudott, Demouge a saját lepattanóját ollózva küldte a jobb felsőbe, de a hajrában Isaksson több bravúrt is bemutatva gondoskodott róla, hogy az eindhoveniek előnye ne fogyjon el.

eredmények:
Ajax - Den Haag 0-1
Utrecht - PSV Eindhoven 1-2
Vitesse -AZ Alkmaar 1-1
Feyenoord - Roda 1-1

szombaton játszották:
Twente - Excelsior 2-1
Groningen - NAC Breda 2-1
Heerenveen - Heracles 3-2
De Graafschap - NEC Nijmegen 1-4

pénteken játszották:
Willem II Tilburg - VVV-Venlo 1-4

Az élcsoport: 1. Twente 31 pont, 2. PSV Eindhoven 30, 3. Ajax 27