Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgás szinte minden osztályában, számtalan csapatnál megfordult próbajátékon Severin Drogba, hivatalos mérkőzést azonban csupán a BLSZ I-ben szereplő Budatéténynél játszhatott, ott is mindössze kettőt. A Chelsea világklasszis csatárának, Didier Drogbának unokatestvére kis szlovákiai kitérőt követően ezúttal a KITE-Szeged NB III-as alakulatánál próbálkozik.

A Szegedma.hu információja szerint a KITE-Szeged NB III-as labdarúgócsapata próbajátékon és edzéseken teszteli a Chelsea elefántcsontparti csatárának, Didier Drogbának az unokatestvérét.

Major László a KITE-Szeged vezetőedzője a portál megkeresésére elmondta, van még mit javítani Drogba edzettségi szintjén, fel kell hozni erőnlétileg is. A támadó pár hétit a csapattal edz, hogy kiderüljön, meg tud-e felelni az elvárásoknak.

Severin Drogba korábban fél Magyarországot bejárta, de komolyan sehol sem számoltak vele. Az 1986. május 7-én született támadó 2006-ban érkezett a Honvédhoz, de nem tudta eladni magát. Ezt követően vándorlásba kezdett, próbajátékon szerepelt a PMFC, a Budafok, a Szentlőrinc, a Kaposvölgye, majd a BLSZ I-es Budatétény csapatánál, hivatalos meccset csak utóbbinál játszhatott: 2007 áprilisában két mérkőzésen két sárga lapot gyűjtött.

2008 januárjában a szlovák első osztályú, akkor épp bajnoki címvédő MSK Zilina hívta próbajátékra, de végül csak a harmadosztályú Losonc, Szepsi, végül a Homonna együtteseiben szerepelt. Szerződése 2010. június 30-án járt le, azóta szabadon igazolható.