Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön fegyelmi vizsgálatot indított a Real Madrid vezetőedzője és négy játékosa ellen annak kiderítésére, hogy vajon Xabi Alonso és Sergio Ramos szándékosan állíttatta-e ki magát az Ajax Amsterdam elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Az UEFA szerint José Mourinho, valamint Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas és Jerzy Dudek ellen sportszerűtlen viselkedés a vád. A meghallgatást jövő kedden tartják az ügyben.

Xabi Alonso a 86., társa pedig a 91. percben kapta meg a kiállítást érő második sárga lapját - egyformán időhúzás miatt. Így mindketten automatikusan kihagyják az utolsó csoportmeccset, ám ez a Real Madrid számára tét nélküli, hiszen már megnyerte a csoportját.

A két futballista a tavaszi, nyolcaddöntős folytatásban ismét bevethető lesz - feltéve, ha utólag nem kapnak eltiltást.

Több feltűnő momentum is megelőzte a kiállításokat. Mourinho néhány perccel Xabi Alonso piros lapja előtt a pálya mellett beszélt a játékossal. Ezután a kispadon Dudek tartalékkapusnak súgott valamit, aki aztán szólt a pályán álló Casillasnak, ő pedig kisvártatva Ramosnak mondott valamit a pályán. A kiállítások után egyikük sem reklamált, sőt, Ramos még kezet is fogott Craig Thomson játékvezetővel.


Az amszterdami meccset a Real nyerte 4-0-ra.