Vágólapra másolva!
Sportiskolát nyithat Magyarországon a Real Madrid, a spanyol egyesület a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát kérte fel, hogy legyen ebben a partnere.

Az egyesület hivatalos honlapja pénteken arról számolt be, hogy Jakab János, az akadémia felügyelő bizottságának elnöke és madridi képviselője, továbbá Tóth-Zelei József és Szöllősi György kommunikációs igazgató volt hivatalos a Real Madrid Alapítványnál, és a klub utánpótlás-bázisán tett látogatáson, ahol többek között Manuel Redondo általános igazgató és Julio Ronco, a Real Madrid alapítvány igazgatója fogadta őket.

A spanyol klub a sport segítségével szeretne szocializálni, az oktatási rendszerbe bevonni társadalmilag hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekeket, így - ha a feltételek adottak lesznek - jövőre elindulhat a sportiskola Magyarországon.

A Real Madrid vezetői megerősítették, hogy amint a hivatalos engedélyek elkészülnek, a Real Madrid szakmai központjában utcát és egy futballpályát neveznek el Puskás Ferencről, továbbá felavatják a legendás játékos szobrát is. A klub minden segítséget megad továbbá a Puskás Hungary című dokumentumfilm tervezett madridi díszbemutatójához és a Puskás Ferenc halálának ötödik évfordulóján, Madridban jövőre rendezendő jótékonysági koncert és szentmise megszervezéséhez.

Jakab János a Real általános igazgatójának átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyet Florentino Pérez elnöknek címzett a Puskás Akadémia alapítója, s amelyben a magyar kormányfő méltatta a Real Madrid érdemeit, s az akadémia, valamint a magyar kormány elkötelezettségét rögzítette Puskás Ferenc emlékének ápolásában.