Vágólapra másolva!
Nyári botrányos viselkedése óta már biztos volt, az őszi szezon végén meneszti Massimo Morales edzőt, állítja blogjában George F. Hemingway. A Budapest Honvéd klubtulajdonosa szerint a szakember nézhetetlen futballt erőltetett rá a csapatra, s bár elismeri, voltak anyagi nehézségek, folytatja azt az utat, amely a Honvéd felvirágoztatásához vezet.

A szombati, Újpesten elszenvedett 3-1-es vereség után lemondott posztjáról Massimo Morales, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője. A szakember a sportnapilapnak adott interjújában azt mondta, a pénz volt a legfőbb oka távozásának, de szerinte az egyesület jövőképe és terve sem egyezett az övével.

Morales korábban a Győr elleni bajnoki után már jelezte, "Nagy gondok vannak klubnál. Egy ideig tartható ez az állapot, aztán lépnie kell az egyesületnek."

George F. Hemingway klubtulajdonos a Pepsifoci.hu oldalon vezetett blogjában válaszolt, s elmondta, nyáron már elhatározta, az őszi szezon végén elköszön a szakvezetőtől.

"Az elhatározás már nyár óta érett, igazából csak Putnokon született meg a végleges döntés. Amikor sikeredzőnk a játékvezető asszisztens ismételt figyelmeztetése ellenére mérkőzés közben a kispadról a "f....ing Hungarians", magyarul "kib....tt magyarok" csatakiáltásait nem volt hajlandó abbahagyni, és a játékvezető ezért elküldte a kispadról, szégyenemben ott helyben el akartam távolítani. Aztán gondoltam egyet, konzultáltam Gács Pál ügyvezető igazgatónkkal, aki mindig a nyugalom és a józan ész tanácsadója, és elhatároztam, hogy kivárom az őszi szezon végét, mielőtt búcsút mondok sikeredzőnknek".

Hemingway szerint Morales nézhetetlen futballt kreált a jó erőkből álló Honvéd játékából, s nem tagadja, időnként akadnak ideiglenes anyagi nehézségek a Budapest Honvédnál is.

"Persze hogy voltak és vannak. Mindig megtaláltuk és megtaláljuk a módját annak, hogy mindenkor, mindenkit tisztességesen kifizessünk, és hogy a nehézségek ellenére fenntartsuk a biztonságos működést. Ebben edzőink, játékosaink, alkalmazottaink mindig korrekt partnerek voltak. Hogy belső ügyeinkről miért nem értekezett eddig a sajtó, ez sem titok. Azért, mert a Honvéd nem patkányok gyülekezete" - áll a blogbejegyzésben, amelyet úgy fejez be: "Minden nehézség, anyagi vagy más ellenére folytatni kívánjuk azt az utat, amely a Honvéd felvirágoztatásához fog vezetni."