Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában a hét közben remeklő együttesek többsége a hét végi bajnokin nem tudta megismételni teljesítményét, ami kissé megnehezítette az aktuális álomcsapat tagjainak kiválasztását. Így lehetséges, hogy az együttesben ott van a BL-ben szenzációs teljesítményt nyújtott Gareth Bale, illetve az őt a hét végén semlegesítő izlandi védő, Grétar Steinsson is.

Kapus:
Tim Krul (holland, Newcastle United): A hét vége talán legnagyobb meglepetését a Newcastle okozta, hogy idegenben legyőzte az Arsenalt. A három ponthoz persze az is kellett, hogy a vendégek kapusa több bravúrt is bemutasson - a legnagyobb védést Samir Nasri lövésénél produkálta.

Hátvédek:
Grétar Steinsson (izlandi, Bolton Wanderers): A boltoni jobbhátvédnek nem volt könnyű dolga a hét végén, hiszen csapata a Tottenham ellen játszott, vagyis ő a bombaformában lévő Gareth Bale-lel került szembe. Steinsson azonban remekül megoldotta feladatát, ráadásul még gólt is szerzett, csapata pedig 4-2-re nyert.

Ricardo Carvalho (portugál, Real Madrid): A madridiak középhátvédje nem tartozik a leggólerősebb játékosok közé, a Chelsea-nél az előző három szezonban összesen kétszer volt eredményes, a Realnál viszont máris ennyi találatnál jár. Az Atlético Madrid ellen csatárokat megszégyenítő higgadtsággal helyezett a hálóba, miközben védőfeladatát is remekül ellátta.

Heiko Westermann (német, Hamburg): A hamburgi csapatnak nagy szüksége volt a győzelemre, ám a Hoffenheim ellen hamar hátrányba került. Szerencséjére a nyáron igazolt középhátvédnek közvetlenül a szünet előtt sikerült egyenlítenie, és a hajrában a csapata a három pontot is megszerezte.

Nacho Monreal (spanyol, Osasuna): Vadócz Krisztián csapata hazai pályán megbízhatóan hozza a meccseit, a legutóbbi áldozat a Hércules volt. A balhátvéd Monreal egy közvetett szabadrúgásból szerezte meg a vezetést, és végig rendkívül magabiztosan futballozott.

Középpályások:
Park Ji Sung (dél-koreai, Manchester United): A manchesteriek nem remekelnek az utóbbi hetekben, de azért sorra nyerik a meccseket. A Wolverhampton Wanderers ellen Park volt a főszereplő, a dél-koreai középpályás ugyanis kétszer is eredményes volt - a győztes találatot a hosszabbítás perceiben szerezte.

Steven Gerrard (angol, Liverpool): A jelek szerint a tulajdonosváltás pozitív hatással volt a Liverpool teljesítményre, hiszen a múlt héten mindkét meccsét megnyerte. Az Európa Ligában a szünetben még 0-1 volt az állás a Napoli ellen, ám Roy Hodgson ekkor becserélte Gerrardot, aki mesterhármassal segítette győzelemre csapatát.

Gennaro Gattuso (olasz, AC Milan): A milánói hívek sokszor az edző szemére vetik, hogy csapatukban a nagy öregek gyakran több játéklehetőséget kapnak, mint azt a teljesítményük alapján megérdemelnék, de Gattusóra ezen a héten nem lehet panasz. A Real Madrid és a Bari ellen is hozta a tőle megszokott futómennyiséget, és a BL-ben még egy gólpasszt is adott Filippo Inzaghinak.

Gareth Bale (walesi, Tottenham Hotspur): A balszélső az Internazionale ellen a Bajnokok Ligájában megint egészen elképesztő teljesítményt nyújtott. Gólt ugyan nem szerzett, de két gólpasszt is adott, és a világ legjobb jobbhátvédjének tartott Maicon sem tudta megállítani. A hét végi bajnokin már nem futballozott ilyen jól, de azért egy kapufáig a Bolton ellen is eljutott.

Csatárok:
Mario Gomez (német, Bayern München): A válogatott csatár csak Miroslav Klose sérülése miatt játszhat a bajoroknál, de ha már a pályán van, igyekszik megmutatni, hogy lehet rá számítani. A BL-ben mesterhármast vágott a Kolozsvár ellen, majd a hét végi, Mönchengladbach elleni bajnokin is betalált.

Ciprian Marica (román, Stuttgart): A svábok meglehetősen szélsőséges teljesítményt nyújtanak ebben a szezonban, és a múlt héten éppen hullámhegy következett. Az Európa Ligában a Getafét idegenben verték 3-0-ra, majd a bajnokságban egy hatost rúgtak a Werdernek. Marica mindkét meccsen betalált, és a Bundesligában emellett három gólpasszt is kiosztott.

www.global-soccer.eu