Vágólapra másolva!
Brit lapértesülés szerint a Manchester United a télen el akarja adni Wayne Rooney-t. A csatár nem kívánja meghosszabbítani a 2012 nyarán lejáró szerződését, ami újabb jele annak, hogy komolyan gondolja a távozást.

A Sunday Mirror című bulvárlap úgy tudja, hogy Sir Alex Ferguson, a labdarúgócsapat vezetőedzője nincs megelégedve a csatár teljesítményével, továbbá azt sem nézik el neki, hogy egy prostituálttal szórakozott, amikor felesége, Coleen öthónapos terhes volt. Állítólag két hónap alatt hétszer vette igénybe az örömlány szolgáltatásait, aki részletesen beszámolt az afférról.

Az edző és a játékos közti konfliktust tovább erősíti, hogy Ferguson többször is Rooney bokasérülésével magyarázta a csatár mellőzését, aki viszont azt mondta, nincs semmilyen gondja a lábával. Korábban több manchesteri sztár is a rövidebbet húzta, ha megromlott a viszonya Fergusonnal, elég csak David Beckhamra gondolni, akinek szintén nem volt maradása, miután tengelyt akasztott az edzőlegendával.

Rooney-nak még húsz hónap van hátra a szerződéséből, és David Gill, a United ügyvezetője heti 150 ezer fontos fiztetéssel a legtöbbet kereső játékossá akarta tenni a csatárt, aki ennek ellenére már a távozás mellett döntött.

A Manchester egyelőre mindössze egy rövid közleményben reagált a Rooney-ügyre, amelyben nonszensznek nevezte a csatár eladását. A klub most azért van kényszerhelyzetben, mivel Rooney nem akarja meghosszabbítani a szerződését, márpedig ha a United pénzt akar látni a távozással kapcsolatban határozottnak tűnő csatárból, akkor könnyen elképzelhető, hogy már télen túl kell adnia rajta.

Az újság szerint Rooney ára 57 millió euró, és a Chelsea, a Manchester City, illetve a Real Madrid, valamint az FC Barcelona jöhet vevőként számításba. A Real Madrid képviseletében Jorge Valdano sportigazgató meg is szólalt az üggyel kapcsolatban, és José Mourinho szavait visszhangozta, amikor azt mondta, télen nem lesznek érkezők és távozók a csapatnál.