Vágólapra másolva!
Amennyiben a Liverpool nem tudja törleszteni az adósságát október 15-ig, a csapatot kilenc pont levonásával is sújthatják - értesült a BBC. Bár a klub eladásáról megállapodott az igazgatótanács, a jelenlegi tulajdonosok még megpróbálják megakadályozni az üzletet.

Az angol liga szabályai szerint pontlevonással büntethetőek a fizetésképtelenné váló klubok, ez történt az előző idényben a Portsmouth-szal.

Bár a Liverpool csütörtökön a honlapján bejelentette, hogy elfogadta az amerikai baseball-ligában szereplő Boston Red Sox csapatát is tulajdonló New England Sports Ventures (NESV) vételi ajánlatát, a klub jelenlegi tulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett mindent megtesz azért, hogy az üzlet meghiúsuljon, mivel keveslik az igazgatótanács által elfogadott 300 millió fontos vételárat.

Ha Hicksék sikerrel járnak, a Liverpool szinte biztosan képtelen lesz törleszteni a Royal Bank of Scotland és a Wachovia pénzintézetekkel szemben fennálló mintegy 280 millió fontos tartozását. Ebben az esetben pedig a liga szabályai szerint pontlevonásra kerül sor.