Vágólapra másolva!
A török származású német középpályás hirtelen lett sztár, a világbajnokságon nyújtott remek teljesítményét követően máris a Real Madridban folytatta pályafutását, alapemberként. A magabiztos karmester szerint szó sincs arról, hogy Kaká pótlására vették volna.

- Több kérője is volt a nyáron, miért éppen a Real Madridba igazolt?
- Szerintem nincsen olyan futballista, aki ne adna meg mindent azért, hogy a Real fehér mezében játszhasson. Még csak 21 éves vagyok, de a világ legjobb és leghíresebb klubjában szerepelhetek, olyan remek játékosokkal, mint Cristiano Ronaldo, Iker Casillas, Sergio Ramos vagy Xabi Alonso. Büszke vagyok arra, hogy máris ilyen sokat elértem a karrierem során, de tisztában vagyok vele, hogy ez még csak a kezdet. A jövőben minden mérkőzésen meg kell felelnem azoknak az elvárásoknak, amiket a korábbi teljesítményemmel keltettem.

- Mindenképpen távozni akart Brémából?
- Ha valakiért a Real Madrid tesz ajánlatot, akkor nincs min gondolkodni - ennek a klubnak nem lehet nemet mondani. Nem állt szándékomban feltétlenül otthagynia a Werdert, de Real hívó szava mindent felülmúlt: a lehetőség, hogy a Bernabéu-stadionban focizhatok, túl csábító volt ahhoz, hogy visszautasítsam.

- Nem érzi úgy, hogy túl korai és túl nagy volt a váltás?
- Én is jól tudom, hogy még nagyon messze vagyok attól, hogy komplett játékos legyek, de remélem, hogy a Real Madridnak köszönhetően ez a folyamat felgyorsul. Sokat kell tanulnom, és itt nem lehet lazsálni vagy alibizni, ami egyben hatalmas kihívást is jelent. Ugyanakkor maximálisan hiszek a tudásomban, sohasem mentem úgy a pályára, hogy féltem vagy hezitáltam volt. Nem az életkor dönti el, hogy valaki képes-e a legmagasabb szinten futballozni, és tudom, hogy megvan a tehetségem ahhoz, hogy helytálljak Madridban.

- A jelek szerint edzője, José Mourinho is így véli.
- Nagyon boldog vagyok, hogy szinte azonnal bizalmat kaptam a mestertől, és csak rajtam múlik, hogy élni tudok-e ezzel. A pályán kell megmutatnom, hogy érdemes volt engem leigazolni, és a Realnál csak a bajnokság vagy a Bajnokok Ligája megnyerése jelent sikert.

- Milyenek az első benyomásai Mourinhóról?
- Óriási figyelmet fordít a legapróbb részletekre is, és a mérkőzésekre való felkészülés során semmit sem bíz a véletlenre. Remekül szervezi meg a csapatot, taktikailag rendkívül képzett, és figyel arra is, hogy a játékosoknak meglegyen a kellő önbizalmuk. Már az első találkozásunkkor érezni lehetett, hogy mekkora egyéniség. Maximálisan képes kivívni a játékosok bizalmát, akik a falon is keresztülmennének érte.

- Van, aki szerint jelenleg csak azért játszhat rendszeresen, mert Kaká sérült. Erről mit gondol?
- Nem hiszem, hogy azért vettek volna meg, hogy pótoljam Kakát. Bízom benne, hogy ha felépül, akkor együtt is játszhatunk. Mindketten támadó középpályások vagyunk, és bár vannak hasonlóságok a játékunkban, megvannak a különbségek is, és szerintem képesek leszünk egymás mellett futballozni. Számomra csak jót jelent, hogy a klubnál olyan futballisták vannak, mint Kaká, mert tőle is nagyon sokat tanulhatok.

- A karrierje eddig szinte zökkenőmentes. Nem tart a hullámvölgyektől?
- A világbajnokság valóban nagyon jól sikerült a számomra, és eddig szinte minden bejött a pályafutásomban, de tudom, hogy a Realnál nem lesz mindig elég a trükkös és elegáns játék. Amellett, hogy a klub tradíciói megkövetelnek egyfajta játékstílust, a lényeg itt is a győzelem. A Realnál a második hely nem elfogadható.

Forrás: ESPN
www.global-soccer.eu