Vágólapra másolva!
Bár Herczeg András vezetőedző szerint nem a Debrecen az esélyese a PSV Eindhoven elleni Európa Liga-mérkőzésnek, úgy véli: ha csapata olyan hittel és akarattal játszik csütörtökön, mint az előző fordulóban a Sampdoria vendégeként, akkor akár meglepetést is okozhat.

"Ismét egy európai élcsapattal találkozunk, de ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel megyünk ki a pályára. A kulcskérdés az lesz, hogy a labdatartást meg tudjuk oldani, mert ha ez nem sikerül, azzal magunkra húzzuk a hollandokat, akik vérszemet kaphatnak, s folyamatos nyomás alatt lesz a kapunk" - mondta a magyar bajnok trénere a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A PSV-t erősítő egykori debreceni szélsőről, a válogatott Dzsudzsák Balázsról elmondta, hogy vérbeli profi, így könyörtelenül ki fogja használni a kínálkozó lehetőségeit, ugyanakkor abban biztos, hogy ha esetleg gólt szerez, akkor nem fogja körberohanni a stadiont. Hozzátette: a PSV támadásainak megállításához nem elég kizárólag Dzsudzsákot semlegesíteni, így nem kap külön figyelmet a rivális magyar szélsője.

Dzsudzsák kikapcsolása Kiss Zoltán feladata lehet, aki ezzel kapcsolatban elmondta, nagy kihívás lesz honfitársa őrzése, mert egyrészt nagyszerű futballista, másrészt jelenleg kiváló formában és nagy önbizalommal játszik. "Mindent megteszek, hogy megnehezítsem a dolgát" - jelentette ki a jobb oldali védő.

A találkozó 19 órakor kezdődik, a játékvezető a dán Nicolai Vollquartz lesz.