Vágólapra másolva!
Egervári Sándor a helyszínen nézte meg Dzsudzsák Balázst a PSV-Feyenoord mérkőzésen hétvégén. A fociválogatott szövetségi kapitánya a jövő héten azokra a légiósokra is figyel, akik jelenleg nem stabil tagjai a válogatottnak, így a Queen's Park Rangersben játszó Buzsáky Ákosra vagy a Genkben futballozó Tőzsér Dánielre - előbbivel beszélni is szeretne.

"A finnek és a litvánok elleni mérkőzések közti szünetet kihasználva igyekszem a lehető legtöbb bajnoki mérkőzésen megfigyelni a válogatott játékosokat, és nem csupán azokat, akik tagjai voltak a legutóbbi keretnek, hanem azokat is, akik az utóbbi időben szóba jöttek a kerethirdetések előtt, de végül kimaradtak a csapatból" - írta az MLSZ.hu oldalon vezetett blogjában a szövetségi kapitány. "Elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy a játékosok milyen taktikai feladatokat látnak el klubcsapatukban, mit várnak el tőlük hétről hétre edzőik."

Egervári személyesen látta Dzsudzsák Balázst, ahogy a PSV-vel 10-0-ra veri a Feyenoordot: "Amikor az ellenfél térfelén megkapta a labdát, rendre felmorajlott a közönség, mert mindenki tudta, hogy ilyenkor bármelyik pillanatban helyzet alakulhat ki."

A kapitány segítői, Kenyeres Imre és Csábi József a Genoa-Catania, illetve az Inter-Sampdoria mérkőzést nézték meg, ahol Rudolf Gergelyt és Koman Vladimirt látták.

A későbbiekben azonban a nem stabil válogatottakat is figyeli majd a szakmai stáb, mint Egervári fogalmazott: "Jövő héten Kenyeres Imrével Angliába repülünk. Én magam az Ipswich bajnokiját nézem meg, és bízom benne, hogy Priskin Tamás nem csak kispados lesz a mérkőzésen, Kenyeres Imre pedig a Queen's Park Rangers meccsét figyeli meg, ahol reményeink szerint Buzsáky Ákos is pályára lép. Ákossal szeretnénk leülni beszélgetni, és ha minden jól megy, Gera Zoltánnal is tudunk majd találkozni hétvégén."

"A vasárnap délutánt Belgium töltjük, ahol a Racing Genk-Anderlecht bajnokit nézzük meg, a hazaiaknál Tőzsér Dániel, a vendégeknél pedig Juhász Roland játéka kerül górcső alá" - zárta sorait a kapitány.