Vágólapra másolva!
Hét forduló alatt hat vereség mellett mindössze egyszer tudott nyerni a Kecskeméti TE-ERECO labdarúgócsapata az élvonalban, de hiába fogyott el a drukkerek türelme, s tüntettek Urbányi István ellen, a vezetőedző azt mondta, azért, mert tíz ember azt kiabálja, hogy "Urbányi, takarodj!", nem fog lemondani.

A szombat esti Kecskemét-Paks mérkőzést követően több mint száz kecskeméti szimpatizáns tüntetett a klub székháza előtt, Urbányi István vezetőedző távozását követelve. Az együttes az első hét fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni, ennek köszönhetően előzi meg a tökutolsó Haladást.

A Paks elleni mérkőzést a nyáron távozó Montvai Tibor a hosszabbításban döntötte el, a lefújást követően nagy tömeg verődött össze a klub székháza előtt is a vezetőedző távozását követelve.

A delmagyar.hu információja szerint Urbányi személyesen is megpróbálta csitítani a rajongókat, de nem talált szíves fogadtatásra.

"Gratulálok a Paksnak, kétség kívül tudnak valamit, amit mi nem: így megnyerni egy mérkőzést. Ez nekünk ebben a szezonban eddig egyszer sem sikerült. Az első félidőben rengeteg helyzetet kihagytunk, a második félidőben már nem volt olyan jó a játék, de ebbe belejátszott a kiállítás is" - mondta Urbányi a Kesport.hu portálnak, ahol értékelte a szezon eddigi részét is.

"Ebben a csapatban lényegesen több volt és több van. Ellenfeleink egy részét több góllal kellett volna megvernünk. Ide tartozik a jelenleg listavezető MTK, a Ferencváros és még sorolhatjuk. Belejött egy-egy játékvezetői hiba is, például Tököli kiállítása Debrecenben, de még folytathatnám. Szerettünk volna egy jó szezont produkálni, de ez sajnos nem sikerült, és azt még jobban sajnálom, hogy milyen reakciókat tud kiváltani mindez a szurkolók részéről. Úgy vélem, itt szereptévesztés van, ez nem a szurkoló dolga ilyen kérdésekben dönteni, és el kell gondolkozni ki mit enged meg magának. És ezt most nem búcsúbeszédként mondom. Mindenesetre köszönöm a tulajdonosok bizalmát, köszönöm a játékosok az együttműködést. A következőkben meglátjuk, hogyan tovább."

A tréner újságírói kérdésre megerősítette, nem mond le.

"Azért, mert tíz ember azt kiabálja, hogy 'Urbányi, takarodj!', nem fogok lemondani. Nem ezért jöttem Kecskemétre, hanem, hogy dolgozzak és létrehozzak olyat, aminek van értelme, és aminek van látszata."