Vágólapra másolva!
A Stoke City a 93. percben szerzett góllal nyert az Aston Villa ellen a Premier League 4. fordulójának zárómeccsén. A találkozó érdekessége, hogy a Stoke az első félidőben, a Villa végig kénytelen volt nélkülözni menedzserét.

Gerard Houllier, a Villa új menedzsere azért nem lehetett ott a meccsen, mert még nem tudta felbontani szerződését a Francia Labdarúgó Szövetséggel, Tony Pulis, a Stoke trénere pedig édesanyja halála miatt hagyta ki a találkozó első félidejét.

Kenwyne Jones nagy lövése révén a Stoke veszélyeztett először, de gólt mégis a birminghamiek szereztek: a 35. percben Agbonlahor adott középre jobbról, Downing pedig elvetődve szép fejest küldött a bal sarokba.

A Villa akár háromgólos előnnyel is zárhatta volna az első felvonást, de Ashley Young melléfejelt óriási ziccerben, Downing visszaemelt labdáját pedig a gólvonalnál ütötte ki Sörensen kapus. A Stoke egy elmaradt tizenegyes miatt reklamálhatott, Jones fejese után Collins szinte lekapta a labdát a levegőből, a bíró mégsem sípolt.

Pulis a második félidőben már ott volt a kispadon, és lehet, az edző jelenléte tette, de a hazaiak a hajrában megfordították a meccset: előbb Etherington beadása után Jones egyenlített fejjel, majd a 93. percben Huth bekotorta a győztes találatot.

Premier League, 4. forduló:
Stoke City - Aston Villa 2-1 (0-1)
gól:
K. Jones (80.), Huth (93.), illetve Downing (35.)