Vágólapra másolva!
A Ferencváros megóvta a szombati Újpest elleni NB I-es labdarúgó bajnoki mérkőzést, amelyet 6-0-ra a lila-fehérek nyertek. A vendégcsapat bírói műhibára hivatkozik, a klub kommunikációért felelős szakembere nem válaszolt kérdéseinkre, Vágner László, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke viszont mélységesen szomorú, amiért az ügy elérte a kabaré szintjét.

Pajor-Gyulai László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtófőnöke elmondta, az FTC bírói műhibára hivatkozik óvásában: a zöld-fehérek szerint Solymosi Péter játékvezetőnek kötelessége lett volna lefújni a meccset, mivel a találkozó többször is félbeszakadt.

A rangadó második félideje a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a játékvezetőnek meg is kellett szakítania a játékot, mert a vendég drukkerek beszakították a menekülőkaput, és megkíséreltek a pályára behatolni.

A mérkőzés kapcsán a rendőrség 14 személyt állított elő, egy drukkert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az [origo] megkereste a Ferencvárost, de azt a választ kapta, a csapat Edelényben jótékonysági mérkőzésen szerepel, az üggyel kapcsolatban nem kívánnak nyilatkozni, szeretnék, ha ez a nap a jótékonyságról szólna. Kérdésünkre, hogy akkor miért mostanra időzítették az óvást, nem kaptunk választ.

Vágner Lászlót, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke szerint könnyű helyzetben van, mert tökéletesen ismeri az idevonatkozó hazai és nemzetközi szabályokat. "A bajnokság kezdete előtt külön tájékoztattuk erről a játékvezetőket és a szövetségi ellenőröket, megadtuk számukra az útmutatást. Ismerem a játékvezetői jelentést, amelyben valóban az szerepelt, a 70. perc tájékán kitört szurkolói rendbontásnál a játékvezető konzultált a szövetségi ellenőrrel, akinek a találkozó biztosítási parancsnoka azt mondta, a mérkőzés beszüntetése nagyobb kockázattal járna, de ő garantálja, hogy a szurkolók nem mennek be a pályára. Solymosi játékvezető mindenben 1000 százalékosan jól, a szabályok szerint járt el."

Vágner hozzátette, sajnálja, hogy az ügy elérte a kabaré szintjét. "Nagyon szomorú vagyok, hogy erre a szintre jutottunk el. Ha a Ferencváros azért óvott, mert szerinte bírói műhiba történt, akkor azt mondom, az óvást benyújtó nem rendelkezik a megfelelő és idevágó információval."